globe                   
                            
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

Algemene tips

Tips over landen

Uitstapjes

Tips bij een ongeval

Tips bij inbraak
                                                                                       Tips bij inbraak en het voorkomen hiervan.

 • Sluit uw camper altijd goed af. Ook tijdens rustpauzes, bij het tanken of bij het inwerpen van geld in de parkeerautomaat.

 • Kampeer nooit op een parkeerplaats langs een snelweg. Daar heb je de meeste kans om overvallen en leeggeroofd te worden. Dus om dit te voorkomen kun je beter een andere plaats of een camping opzoeken.

 • Ga zeker niet tussen vrachtwagens in staan!

 • Op parkeerplaatsen waar veel campers staan bent u niet veilig.

 • Zoek een overnachtingplaats op die ver van de autoweg is of ga naar een camping.

 • Ga af op uw gevoel. Voelt een plek niet "lekker" aan, zoek dan een andere plaats op.

 • Ga niet overnachten als zich daar naar uw idee verdachte personen ophouden.

 • De camper niet met een kant naar een muur of iets dergelijks parkeren.  Deze kant is dan zeer gevoelig voor inbraak. Alles in het zicht en op druk bezochte plaatsen neerzetten dus, ook al is dit midden in de zon! 

 • Waardevolle spullen in de kluis stoppen of meenemen. 

 • Deur met extra knippen vergrendelen.

 • Alarm aan. Dit schrikt gelegenheidsdieven af.

 • Voorportieren afsluiten en ramen dicht doen zodra je de cabine verlaat. 

 • Geen pasjes en sleutels laten slingeren.

 • Niks laten slingeren in de cabine. Deze spullen liggen zo voor het grijpen. Stop het in een afgesloten dashboardkastje of neem het mee.

 • Mocht er ondanks alle voorzorgen toch iets misgaan, doe dan bij diefstal, vermissing of verlies van bagage, reisdocumenten en/of geld altijd direct aangifte bij de politie en vraag een afschrift van het proces-verbaal. Als het door omstandigheden onmogelijk is direct aangifte te doen, dan dient dit bij de eerstvolgende gelegenheid te gebeuren.
  Lees in de polisvoorwaarden hoe u moet handelen.
  Vraag onmiddellijk bij thuiskomst een schadeformulier aan bij uw reisbureau, assurantiekantoor of bank en zend dit direct retour. Uw schade wordt dan snel afgewikkeld.

 

 • Anti inbraak voor caravans en campers?

   

  Om tot een redelijk goed systeem te komen moet eerst een analyse gemaakt worden van wat er gebeurd is. Daarom is het nodig dat zoveel mogelijk mensen de volgende vragen beantwoorden. Maar eerst de gedachtegang:

   

  Na veel beschreven gegevens te hebben gelezen, lijkt het mij vrijwel onmogelijk dat een hele camper of caravan wordt volgespoten met gas. Optie is dus: Het gas spuiten op de plek waar men slaat, en liefst ter plaatse van het hoofd. Daarna binnenkomen en mogelijk verder verdoven met een lat met ether of iets dergelijks. Lachgas (N2O) werkt weliswaar snel (30s) maar houd niet veel langer aan dan 120 s. (volgens de publicaties op internet)

   

  Als er nu slapenden waren zowel voorin als achterin de camper dan wordt het wel heel moeilijk ze allemaal tegelijk in slaap te krijgen. Verder zal het veel moeilijker zijn om slapers te bereiken die boven de cabine slapen als slapers die zich op de beganegrond bevinden.

  Ook is het van belang te weten of er in de omgeving van het hoofd een raam open stond of niet. Immers, het gas moet ingeademd worden en dus worden ingespoten ter plaatse van het hoofd.

   

  Daarom de eerste vragenserie:

  1.         Hoeveel personen waren in de camper/caravan toen het gebeurde?

  2.         Sliepen deze personen samen in 1 deel  / bed van de camper/caravan?

  3.         Was de slaapplaats boven de cabine of op de begane grond?

  4.         Stonden er ramen geopend in de slaapplaats?

   

  Wat kun je er NU al aan doen?

   

  Kijk eens op Internet rond bij het zoekwoord alarminstallaties.

  Elro heeft een draadloos systeem (HA55S) met magneetsensoren op deuren en bewegingsdetectoren voor binnen. Ook de aan/uit schakeling is draadloos en kun je naast je bed leggen. Als je de bewegingsdetector BOVEN je bed plaatst, kijkt hij als het ware over je heen en kun je gewoon slapen. Als je handig bent, kun je bij www.conrad.nl Trefwoord gasdetector een zelfbouw gasdetector vinden voor 30 euro. Als je een beetje handig bent kun je die aansluiten op een draadloos magneetcontact en daarmee het alarm triggeren. Maar plaats de sensor dan WEL in de buurt van het hoofdeinde van je slaapplaats.

   

  Wat kun je doen als je de camper/caravan ergens moet achterlaten?

  Je moet wel een beetje handig zijn of er genoeg geld tegenaan gooien.

  Mobiele telefoons zijn vrijwel voor niets verkrijgbaar., Je kun ze zo instellen dat ze niet gebeld kunnen worden. Ook kun je ze zo (Siemens.) instellen dat ze maar één nummer ( dat van je andere mobieltje)  kunnen bellen, met één druk op de knop. Soldeer dan op die toets heel voorzichtig 2 draadjes en verbind die met een klein relais. Verbind dat relais met de alarminstallatie en je wordt gebeld, waar je ook bent. Via de nummerherkenning kun je dan uitvinden dat het van je camper komt. Natuurlijk kun je ook een kant en klaar systeem kopen die nog veel meer mogelijkheden hebben Speciaal voor 12V systemen Campers en boten. (GIKO)  Kost eigenlijk niet eens zo heel veel, als je bedenkt wat voor ellende je ermee kunt voorkomen valt het best wel mee.

   

  Ik vind het niet leuk om hier namen van bedrijven toe noemen want ik ken er slechts 2. Mogelijk zijn er meer, kijk dus zelf ook eens. Ik hoop hiermee een kleine bijdrage te hebben geleverd.

  Henk Jansen [jzhenk@telefonica.net]