globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2017

Weekendjes weg

Ierland

Slowakije

KCK Reunie

Kort weg najaar
Nederland                                       Weekenden najaar

                                                                    Weekend Terneuzen

Vliegende HollanderVrijdag 29 september 2017:
We vertrekken nadat we onze lunch op hebben. Vanmorgen heb ik Sascha naar Henk en Ria gebracht, want vanavond hebben we een feestje waar ze niet mee heen kan. Rex heeft vanmorgen nog gewerkt en vanmiddag gaan we naar Terneuzen, waar we een 25 jarig huwelijksfeest hebben van Eric en Marianne. We rijden door België naar Zeeuws Vlaanderen en als we aankomen op camping Stropielekker in Zaamslag, zijn Jeanne en Ad er al. Ze zitten samen met Joop en Marie al aan de thee/koffie. Wij zetten de camper neer en sluiten aan. Het wordt nu meer bewolkt en het wordt donkerder. Er staan perenbomen met hele grote (stoof)peren, waar we van mogen plukken. We vullen 2 emmers en dan begint het ineens hard te regenen. We trekken ons allemaal terugTerneuzen in onze eigen campers en zorgen dat we te eten krijgen. Vanavond om kwart voor 9 heb ik een taxibusje besteld, die ons naar Terneuzen naar het feest in de Vliegende Hollander brengt. Het is 10 km en je moet over onbekende weggetjes en we zijn met z’n zessen, dus dit is de beste manier om er te komen. We zijn net na 9 uur op het feest, dat binnen en buiten is. Er is een tuin achter het café, waar een tentdoek over gespannen is, waar je droog en warm, de terrasverwarming staat aan, kunt zitten. Het is nu ook helemaal niet fris vandaag. We zitten aan een lange tafel en kunnen gezellig praten. Om kwart over 12 worden we weer opgehaald en teruggebracht naar de camping. Wij hebben besloten dat we nog een nacht extra op de camping blijven, want Joop en Marie blijven ook nog staan. Jeanne en Ad gaan morgen weer naar huis omdat ze nog een reünie hebben.

Zaterdag 30 september:
We worden wakker, staan op en ontbijten. Ondertussen is het gaan Terneuzenregenen, maar de voorspelling geeft aan dat het vandaag toch aardig droog zal blijven. We willen op de fiets naar Terneuzen. Nadat we onze lunch op hebben is het zo goed als droog. Marie en Joop hebben Terneuzen al gezien, dus die blijven op de camping en wij pakken de fiets en fietsen de 10 km naar Terneuzen. Onderweg krijgen we nog een goeie bui op onze kop, maar zodra we onze fiets hebben gestald in de gratis fietsenstalling blijft het droog. We lopen door Terneuzen en kijken winkeltjes. Bij bakker Bart nemen we koffie met een vlaaipunt. Ondertussen is de zon er al lekker bijgekomen. Ook als we weer terug fietsen is het lekker zonnig. OnderwegZaamslag doen we nog een Lidl aan, maar ze hebben niks naar onze zin. Als we weer terug op de camping komen is het al half 5 en Joop en Marie zitten nog maar een half uurtje buiten, omdat het elke keer weer betrok. Wij drinken ook wat buiten in hecamping Stropielekkert zonnetje, voordat we voor het eten gaan zorgen. We kijken even tv en drinken koffie samen met Joop en Marie in onze camper. De hele avond zitten we gezellig bij elkaar te praten. Joop en Marie gaan tegen half 11 naar hun eigen camper en nemen alvast afscheid van ons. Zij willen morgen al om 8 uur rijden en dan zijn wij waarschijnlijk nog niet wakker. Wij kijken nog even tv en gaan dan ook naar bed.
Hulst

Zondag 1 oktober.
We staan tegen half 10 op en ontbijten. Joop en Marie zijn al lang vertrokken. Vandaag is het droog en het zonnetje schijnt een beetje. Er staat wel veel meer wind dan gisteren. We willen tegen 12 uur in Hulst zijn, omdat het daar koopzondagHulst is. Hulst blijkt een leuk vestingstadje te zijn. Er zijn een paar kerken en Rex steekt zoals gebruikelijk een kaarsje aan. De winkels gaan open en we kopen een gebakken visje bij de viskraam. We lopen door het centrum en als we weer bij de camper zijn eten we nog even. We rijden via België weer terug naar Nederland en rond half 4 zijn we bij Ria om Sascha op te halen. Sascha heeft zich prima gedragen en wij gaan na een lekker bakje cappuccino weer naar huis.

                                                       Lang weekend Oktober (begin Herfstvakantie)

Zaterdag 14 oktober:
We vertrekgoggomobilken rond kwart over 9. We gaan naar het openluchtmuseum met Els en Loek. Als we op de parkeerplaats aankomen zijn Els en Loek er al. Het is mooi weer vandaag en het weekend wordt alleen nog maar mooier. In het museum is het al best druk. We lopen langs alle gebouwen en bekijken de interieuren. Er staan vandaag ook allerlei oude auto's op het plein voor de ingang. Zo staat er een Goggomobil, die wij vroeger (mijn ouders toen ik klein was) ook hebben gehad. Er is een auto met een caravan .er achter en wij bedenken hoe luxe wij alles toch hebben. Er zijn veel boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een aantal fabrieken, zoals een zuivelfabriek, een scheepswerf en een bierbrouwer. Verder een Moluvrachtwagenkse barak en een Indisch achtererf en een dorpsschooltje. Ook kruisgebouw en een aantal gewone huizen hebben we bekeken. Met het trammetje kun je verder een rondje maken door het hele museum en je kunt in en uitstappen waar je maar wilt. Een mooie dag in een interessante omgeving. Nadat we uitgekeken zijn vertrekken we en rijden door naar Wilp, waar we aansluiten bij Joop en Marie. We zitten nog gezamenlijk in het zonnetje buiten tot we voor het eten gaan zorgen. Daarna eet iedereen en tegen 8 uur drinken we met z'n allen koffie bij ons in de camper met een lekker stuk zelfgebakken stuk appeltaart van Marie. De hele avond zitten we gezellig bij elkaar.  
        
                           huisjes      

molen    scharensliep
                    
                        trammetje            
                        camping Busloo     
 
Zondag 15 oktober:
Nadat iedereen heeft ontbeten en het zonnetje al lekker schijnt gaan we buiten koffie drinken. Dit keer met een stuk vanille roomvlaai. Rond half 1 luncht iedereen zelf en daarna lopen we naar het recreatiepark Bussloo. Hier is een recreatieplas, waar het op deze mooie zondag behoorlijk druk is met mensen en honden. In het naseizoen de honden zwemmenwandelen rond de recreatieplasmogen honden hier ook komen en ze gaan naar hartelust het water in. Ook Sascha zwemt en rent als een dolle met andere honden. We lopen nadat we de brug over zijn gegaan links rond de plas. Dit is de ronde van een uur. De andere kant rond schijnt ongeveer een keer zolang te zijn. Ook Belle loopt goed mee. Als we terug zijn op de camping drinken we nog een kop koffie en zitten we nog in het zonnetje. Daarna koken we eten en na het eten en het afwassen gaan we rond 8 uur bij Joop en Marie koffie drinken. Tegen 11 uur gaan we naar bed.
                           Recreatieplas Busloo
Maandag 16 oktober:
HattemJoop en Marie hebben een kapotte brandstoffilter en daarom rijden we eerst naar Apeldoorn, waar hij wordt vervangen. Joop wordt direct geholpen en we drinken allemaal een kop cappuccino of koffie in de koffiecorner. Daarna gaan we door naar Hattem, waar we de camperplaats aan de haven nemen. Er is nog genoeg plaats en we gaan met z'n drieën op een rijtje naast elkaar staan. We zitten lekker in het warme zonnetje en daarna lunchen we. Nadat we lekker zijn uitgerust lopen we door het historische stadje heen. We komen onder de dijkpoort door en middenin het stadje staat de kerk aan het plein. In een van de straatjes naar de molen toe zijn allerlei winkeltjes. Net voorbij de molen is aan de andere kant van het water een supermarkt waar we wat boodschappen doen. Daarna lopen we weer terug naar de haven. Naast ons staat ondertussen een oudeHattem camper uit 1971. Het is een oude Commer, die is van een pakket auto van van Gend en Loos is omgebouwd tot een camper. In het zonnetje is het best warm en de heren gaan aan de pils. Na het eten wassen Loek en Rex gezamenlijk af. Tegen 8 uur gaan we vanavond met z'n allen naar Els en Loek.

Dinsdag 17 oktober:
Na het ontbijt gaan we met z'n allen lozen en daarna gaan we naar de Jong campers om het een en ander na te vragen over de camper. Daarna drinken we nog een kop koffie bij ons in de camper en na een broodje vertrekken Joop en Marie als eerste. Daarna gaan ook wij huiswaarts en Els en Loek gaan nog verder richting Duitsland. Vandaag is het wat bewolkt, maar verder hebben we het hele weekend super weer gehad.


                   
                                                                             
  Kerst
Kerst

Zaterdag 23 december:
We vertrekken net na kwart over 9 en rijden eerst naar Tiel. We hebben laatst Rendiersloffen voor de beide meisjes gekocht en het is leuk als ze die met Kerst ook aan kunnen. We passen gelijk even op terwijl Harro snel boodschappen doet zonder de kinderen. Merlijn is werken, dus die is er niet. Wij gaan na de koffie met een gebakje weer verder richting Winterswijk, waar we de kerstdagen gaan doorbrengen. Onderweg stoppen we in Doetinchem, waar we het centrum in gaan. Ook hier hangt een gezellige kerstsfeer. Er Onderweg in Doetinchemis een overdekte ijsbaan en er zijn koren kerstliederen aan het zingen. Daarna rijden we door naar Winterswijk, waar we voor 4 uur op camping "Het Wieskamp"aankomen, waar we een Finngalow hebben gehuurd voor 5 nachten. Dit is een leuk houten huisje met kamer/keuken, 2 slaapkamers en een badkamer. Er blijkt buiten datgene wat op de inventarislijst stond ook een vaatwassertje aanwezig te zijn. We zijn van alle gemakken voorzien dus. Het huisje is voorzien van mooi lederen meubilair en er zijn facetten van de oude wijngaard in de vorm van tafels van wijnvaten en een buitenstoel van een wijnvat terug te vinden. Erg origineel! salontafelEn het zit en ligt ook allemaal super, dus we zullen hier echt tot rust komen. We eten vandaag makkelijk thuis en morgen kunnen we nog inkopen doen in Winterswijk, want dan is het koopzondag. Na het eten kijken we tv en als we de hond nog hebben uitgelaten gaan we naar bed.nachtkastje

Zondag 24 dec.:
Nadat we opstaan ontbijten we. Daarna maak ik een aquarel en drinken we koffie. Na de lunch gaan we samen met de auto naar het centrum, omdat de winkels open zijn en we ook stokbrood willen halen. We laten Sascha thuis in de bench en willen kijken of ze dan kalm blijft. Na de boodschappen, lopen we door de gezellige winkelstraatjes van Winterswijk. Als we weer terug komen, zien we dat Sascha haar kussinterieur huisjeen toch weer heeft verropt en dat ze een beetje verhit is. Ook hieraan moet ze wennen en gelukkig heeft hier niemand last van haar, omdat het huisje vrijstaat. Rex laat Sascha nog even uit, voordat we thee drinken. We kijken nog tv en gaan daarna eten. Na het eten kijken we nog een film en gaan tegen een uur naar bed.

Maandag 25 dec. Eerste Kerstdag:De Finngalow aan de buitenkant
We slapen uit, drinken koffie en eten de tompouzen op die we gisteren hebben gekocht. Tegen 12 uur maken we een wandeling over de hele camping. Het is behoorlijk groot. Wij vinden het fijn dat we vrij vooraan zitten. Ook achteraan tussen de particuliere chalets staan nog Finngalows. Vooraan is een veld voor caravans, stoel buitententen of campers. Er is een mooie speeltuin, dus als je met kleine kinderen komt kunnen die hier goed spelen. Als we terug komen in onze Finngalow lunchen we en kijken een film. Buiten is het behoorlijk frisjes en het is fijn om weer in de warmte te zijn. Na 4 uur lopen we nog een ronde met Sascha en daarna gaan we voor het eten zorgen. Het restaurant Äntoons"vooraan de camping is bomvol. De hele parkeerplaats staat vol en ook langs de weg staan allemaal auto's. We hebben weer een rustige dag gehad en ik heb ook weer lekker geschilderd. Na het avondeten gaan we nog tv kijken en daarna gaan we naar bed.

Dinsdag 26 december. Tweede Kerstdag:
We hadden eigenlijk gepland dat we een bezoek aan Obelink zouden brengen, maar helaas is die vandaag ook nog gesloten. We gaan nog boodschappen doen in Winterswijk, lopen een ronde over de camping en blijven verder lekker binnen in het huisje. Ik schilder een aantal schilderijen.

Woensdag 27 dec.:Bocholt, de ijsbaan
Vandaag brengen we eerst een bezoek aan Obelink. Sascha gaat ook mee. Daarna rijden we een rondje door Duitsland. We brengen een bezoek aan Bocholt, Borken en als laatste rijden we door Vreden. Jammer dat het weer vandaag behoorlijk nat is, maar verder vermaken we ons prima. We eten vandaag bij Antoon voor op de camping.

Donderdag 28 dec.:
Nadat we wakker zijn geworden, ontbijten we en pakken de spullen in. We gaan vandaag weer naar huis. De bedden halen we af en Rex gaat nog even met de stofzuiger door het huis. Daarna lever ik de sleutel in en we rijden naar huis. We hebben een heerlij rustig weekje achter de rug.