globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2014

Luxemburg

Pasen (Belgie)

Weekenden weg

Polen

KCK Reunie

Herfstvakantie

Kerst
Duitsland Nederland                     HemelvaartsweekendIsselburg

Donderdag 29 mei 2014 (Hemelvaartsdag):
We vertrekken rond 10 uur van huis. Het regent nog steeds. We gaan vandaag naar Isselburg. We rijden over de binnenwegen en genieten van de mooie omgeving. In Isselburg is de camperplaats gelijk naast de begraafplaats aan het water, de Issel. Vier mensen gaan  vandaar uit ‘s middags in 2 kano’s varen op de rivier. Wij lopen nog door het dorpje, terwijl het weer begint te miezeren. De wind is erg fris en als we weer bij de campers komen zorgen we dat we wat te eten  krijgen. ’s Avonds kijken we een film en gaan daarna naar bed.

Vrijdag 30 mei:
Nadat we wakker zijn geworden halen de mannen brood bij de supermarkt aan de overkant. Na het ontbijt rijden we naar Kalkar, lozen onze wc’s en gaan nog even stad in. Daarna rijden we naar Maasduinen bij Well waar we op de nu gesloten camperplaats gaan staan. De zon heeft vandaag wel geschenen, maar de wind waait nog fris, wat het niet echt heel erg aangenaam maakt. Na het eten lopen de mannen nog een roafzwemmenndje door het bos. Het is vandaag een droge dag geweest, alleen was de zon er  niet de hele dagbij en was de wind een beetje fris. ’s Avonds kijken we Flikken Maastricht.

Zaterdag 31 mei:
Vandaag staan we vroeg op, omdat we om kwart voor 8 in Venray bij het afzwemmen van Luc, de kleinzoon van Els en Loek gaan kijken. Na het zwemmen gaan we langs de Aldi en daarna gaan we terug naar Maasduinen. Sofie gaat mee en vermaakt zich aan tafel met haar oma. Ze is aan het tekenen en vervMaasduinenen. Na de lunch loipen we door het bos naar het bezoekerscentrum verderop. Er is ook een speelbos en Sofie  klautert langs de touwen en over de boomstammen. De zon schijnt de hele dag al behoorlijk fel en als we weer bij de campers terug komen eten we een ijsje en zitten we weer lekker in het zonnetje. Els en Rex spelen met Sofie op het speelveld met een frisbee. Als Marius  mIn het speelboset Luc komen doet ook Luc mee op het veldje. Zo wisselen de activiteiten zich af en teen 6 uur vertrekken Marius en de kinderen en gaan wij voor het eten zorgen. ’s Avonds kijken we gezamenlijk een film.

                        

Zondag 1 juni:
Ook vandaag schijnt de zon weer. Nadat we hebben uitgeslapen en ontbeten lopen we door het bos naar de jachthaven van Well. Vandaar uit steken we de weg over en komen bij de Maas. Als we terug lopen eten e een ijsje bij het restaurant van de jachthaven. Het valt ons op dat er erg veel campers rondrijden. Als we onze ijsjes op hebben lopen we naar het havenkantoor en ontdekken da er een camperplaats naast de hal is. Wij lopen daarna weer terug naar onze campers die nog heerlijk op het grasveld in het zonnetje staan. Nadat Els en Loek naar huis zijn vertrokken eten wij een broodje en rijden wij  ook huiswaarts. We hebben een heerlijk rustig weekend achter de rug.

                                 aan de Maas

                                                   Pinksterweekend

Zaterdag 7 juni:
We rijden tegen 10 uur van huis. Rond kwart voor 11 zijn we in Elden bij Gea.wandelen in Elden We parkeren de campers op de Brink de lopen naar haar huis.  We krijgen weer een rondleiding door het huis, omdat Els en Loek er voor het eerst zijn. Daarna gaan we naar het park om een rondje te lopen. De zon schijnt weer behoorlijk vandaag. Als we weer thuis komen is Hendrik ook thuis. Na de lunch zitten we nog even en tegen half 3 vertrekken we. We doen nog even een paar boodschappen en rijden daarna naar Huissen, waar we de camperplaats nemen. Op deHuissen parkeerplaats is het behoorlijk druk, omdat Albert Heijn, die hier zit,  tot 9 uur open is.  Om  5 uur komen Hendrik en  Gea en gaan we BBQ-en.  Het is weer warm, nadat het even bewolkt is geweest. Als Gea en Hendrik weer weg zijn wassen we alles af en lopen daarna door Huissen. Er is feest vanwege het feit dat Huissen 700 jaar stadsrechten heeft. Er is muziek op het marktplein en het is gezellig druk. We lopen nog een rondje en komen tegen 10 uur wee terug op de camperplaats. Het is nog steeds warm. We zetten alle ramen open en hopen dat het binnen een beetje afkoelt. Tegen half 12 gaan we naar bed.

Zondag 8 juni:
Als we wakker worden staan we op. We eten buiten, want het is alweer lekker buiten. Vanaf half 10 komen er Huissenveel kerkgangers, die parkeren en over de dijk naar hun kerk gaan. Er zijn meerdere kerken aanwezig in Huissen. Net tegen de dijk aan ligt een Benedictijner klooster, waar ook mensen heen gaan. Na de lunch lopen wij het centrum in, om te kijken wat er nu weer te beleven valt. Voor het stadhuis is er van alles te doen. Er zijn allemaal mensen in klederdracht, die ambachten uitoefenen en aan de lange tafels iets te eten nuttigen.  Ook is er muziek en is het en als gisteren weer behoorlijk druk met vooral plaatselijke mensen. Wij lopen weer terug, drinken koffie met gebak, wat de heren gisteren bij AH hebben gekocht. We zitten onder de luifel in de schaduw en genieten van onze rust. Na het eten blijven we buiten zitten tot het te koud wordt en we naar binnen gaan.      

                                                            Derde weekend in juni

Vrijdag 13 juni:
Rex gaat al om Ark van Noah12 uur van zijn werk naar huis, omdat we naar Dordrecht gaan. Om 1 uur rijden we van huis weg. In Dordrecht gaan we naar campertechniek Zizo, waar we de vering van de camper laten bekijken. De  achtervering is goed, da is een Alko-vering, maar omdat het  onderstel van een camper eigenlijk is gemaakt voor een bus, is de voorvering niet goed voor het gewicht. Bij Zizo maken ze grotere veren, die verder net zo soepel zijn als de vering van de Fiat en deze kunnen het gewicht beter opvangen. Wij besluiten ook grotere veren te willen en maArk van Noahken een afspraak wanneer ze geeplaatst kunnen worden. We gaan vanuit Zizo naar de camperplaats aan de Maasstraat, die net in maart is geopend. Dit is een groot parkeerterrein bij de gemeentewerf, naast de Ark van Noah. De Ark en een museum, om de vorm van de echte Ark.  Binnenin zijn alle dieren gehuisvest, die met Noach mee gingen. Bovenop staat aan elke  kant van de ark een giraf en uit de ramen naast de ingang hangen allemaal dieren  naar buiten. Deze enorme houtenboot is in 2012 gemaakt en hier kun je het verhaal  vanDordrecht Noah beleven. Deze geschiedenis is een Bijbels verhaal, waarin Noah de dieren en zijn eigen familie redde.
Op de camperplaats staat nog een camper, een Duitser, die ons vraagt of we ook blijven overnachten. Zijn vrouw wil niet graag alleen staan maar als wij vertellen dat we blijven,  blijven zij ook. We lopen een stukje en zitten in het zonnetje, die ook nu weer schijnt. Nadat we het eten op hebben, wassen we af. Rond 8 uur wordt het frisser en gaan we binnen een filmpje kijken. Er  is vandaag niks schokkends gebeurd, ook al is het vrijdag de dertiende.

Zaterdag 14 juni:
Vandaag wordt het maar een graad of 18 is voorspeld. Dat is fijn, want dan kan Tommie goed in de camper blijven als wij met de fiets stad in gaan.  We fietsen net na 10 uur de stad in. Het is nog behoorlijk fris, maar as we in de stad lopen is het een stuk warmer en hebben we eigenlijk een te dikke jas aan. We winkelen gezellig in het centrum van Dordrecht en tegen 2 uur zijn we weer terug op de camperplaats. Op de parkeerplaats is het behoorlijk druk nu.  Het zijn nietDordrecht alleen bezoekers van de Ark van Noach die er staan, maar een eindje verderop is een festival, die ook bezoekers trekt. Na een broodje te hebben gegeten en de fietsen weer op de camper hebben geplaatst vetrekken we naar Gorinchem. Ook hier fietsen we weer de stad in en Rex slaagt  er in om een broek te scoren.  Tegen half 6 zijn we weer op de camperplaats bij de jachthaven. De wifi die ons is beloofd doet het helaas nog niet. We zorgen dat we iets te eten krijgen en zitten nog gezellig buiten in de zon. Daarna wordt het te koud om buiten te zitten en gaan we naar binnen.

Zondag 15 juni:
Vandaag is het weer een aardige dag. Na het ontbijt maken we alles een beetje schoon. Vandaag gaan we weer naar huis. Na de koffie rijden we weg. Tegen een uur zijn we thuis en schijnt de zon aal behoorlijk.  


                                                    Weekend Tiel
Zaterdag 5 juli 2014:
We vertrekken rond half 10. Om half 11 staan we in de wind op de camperplaats aan de Waalkade. We wachten tot het weer droog is, Felinevoordat we de stad in lopen. Als we even later echter met Tommie over de markt lopen begint het weer te regenen. We hebben echter de paraplu bij ons maar het is wel fris door de wind en de regen. We kopen een visje en lopen naar de camper, waar deze lekker gaan opeten. Ondertussen regent het behoorlijk door. Na rond een uur een broodje te hebben gegeten lopen we de stad weer in. Ondertussen is het gelukkig droog poort langs de Waalgeworden. We winkelen in een gezellig druk centrum. Er is van alles te doen. Een mannenkoor laat zich horen en er wordt muziek gemaakt. Flipje uit Tiel loopt rond. Dit allemaal onder de noemer "Tiel toont". Na een kippendrumstick van Juffrouw Tok te hebben genuttigd en een ijsje te hebben gehad, lopen we weer terug naar de Waalkade. Weer valt er een bui en veel mensen komen weer terug bij hun auto en gaan terug naar huis. Wij koken ons eten en pakken onze fietsen van de camper en gaan nog even naar de Lidl, waar we nog een boodschap doen. Daarna fietsen we naar Merlijn en Harro. Het valt nog niet mee om de goede weg te vindenpoort langs de Waal, maar we komen er wel. De kleine Feline is al een stuk groter geworden. Ze slaapt eigenlijk de hele tijd als wij er zijn. Ondertussen is voetbalwedstrijd Argentinië - België aan de gang. België verliest en is nu uitgeschakeld. Om 10 uur vanavond is ook de kwartfinale tussen Nederland en Costa Rica. Wij fietsen over de dijk weer terug naar de Waalkade. Dit is echt een aanrader en ook nog eens de snelste route. Er staat ook een leuke poort met allemaal huisjes er bovenop. De wind is ook nog gaan liggen en het is ook helemaal niet meer koud. Rex plaatst de fietsen weer op de fietsendrager en we genieten nog van de rest van de avond.

Zondag 6 juli:babyborrel
Als we wakker worden, schijnt de zon. Er staat weer een behoorlijke wind. Op parkeerplaats staan de bandensporen van de auto's van de jongeren, die vannacht rond scheurden. Gierend draaiden ze in de rondte, zodat wij er wakker van werden. Waarschijnlijk heeft Nederland gewonnen en moeten de jongeren zich uitleven. Gelukkig stonden wij in het midden tussen twee andere campers. Nu is de rust weergekeerd. Na het ontbijt met aardbeien, van de markt van gisteren genieten we van deze mooie ochtend. Om 12 uur lopen we nog een keer door het centrum en daarna eten we nog een broodje. Voor 2 uur stuurt Richard een berichtje dat hij al in Tiel is. Ook zij zijn uitgenodigd voor de babyborrel ter ere van Feline. Wij gaan ook naar het feestje en hebben een hele gezellige middag. Daarna vertrekken we weer naar huis.                                                   
                            Weekend Dordrecht
Donderdag 10 juli:
We vertrekken na het eten en filmrijden in een uurtje naar Dordrecht. Voordat we bij de camperplaats aankomen halen we nog even brood bij de Jumbo waar we toch langs komen. Op de camperplaats staan al 4 campers. Wij zijn nummer 5.
We zitten binnen, omdat het buiten al fris is. Tegen half 11 gaan we naar bed.

Vrijdag 11 juli:
Om half 8 staan we op, want we moeten om half 9 bij Zizo-campertechniek zijn. Vandaag worden onze nieuwe veren geplaatst. Daardoor komt de camper van voren een centimeter of 5 omhoog. Wij hebben fietsen bij ons en fietsen, nadat we de camper hebben afgeleverd naar het centrum. Tommie ligt filmrustig in het karretje achter de fiets. Hij lag er al in voordat de kar achter de fiets hing. Vandaag is mooi weer voorspelt en daarom hebben wij ons hier luchtig voor gekleed. Eerst is het wel fris, maar dat moet snel veranderen. We hebben echter pech, want de hele tijd blijft het bewolkt. Vlakbij de kerk lopen allemaal mensen in kleding uit de vorige eeuw. Er blijken opnames gemaakt te worden voor een Nederlandse film, genaamd: "Apenstreken". Ook worden er opnames gemaakt bij het water, waar ze met oude bootjes aan het varen zijn. Dordrecht heeft een gezellig centrum met behoorlijk wat winkels. Tommie in het karretjeAls we weer terug fietsen, begint de zon eindelijk een beetje door te breken en wordt het eindelijk een beetje aangenamer. De camper is klaar en wij rijden terug naar de camperplaats. Er is nu nog maar een andere camper meer. Wij maken wat te eten en kunnen nu nog buiten eten en afwassen. We hebben ons goed vermaakt vandaag. We kijken nog een film voordat we naar bed gaan.

Zaterdag 12 juli:
Nadat we hebben ontbeten lozen we onze wc en rijden we naar Brakel. We gaan bij Gorinchem de brug over en verlaten de snelweg. Door een wegomlegging rijden we via Woudrichem, waar we stoppen om boodschappen te doen. Daarna lopen we naar Woudrichem vesting. Dit is weer een gezellig stadje met een voetveer over Woudrichemde Waal naar Gorinchem. Daarna rijden we verder naar Brakel, waar al een camper staat bij de pont. Ondertussen schijnt de zon al lekker en we genieten hier met volle teugen van.
Ik ga een poosje schilderen. Op een gegeven moment zien we dat er een kleine boot vastligt aan de pont. Deze wordt netjes naar de steiger gebracht. Die boot had motorpech en kon niet meer op eigen kracht naar de kant komen. Het water in de Waal staat erg hoog. Nadat we gegeten hebben, komt er een man op fiets langs die vertelt dat er hier regelmatig wordt gecontroleerd en dat er dan boetes van 90 euro worden uitgedeeld. Daar hebben wij geen zin inBrakel en daarom vertrekken wij. Ook komt er slecht weer aan. Wij rijden naar Geldermalsen, want als het regent heb je daar in ieder geval geen last van de jeugd. Zodra we Geldermalsen binnen rijden zitten we in een hele harde regenbui. De parkeerplaats waar de camperplaats is, kun je nog net oprijden, omdat ze daar bezig zijn met de riolering. Het water in de Merwede staat ook behoorlijk hoog. Er staat al een camper en wij parkeren er tegenover. Na 9 uur wordt het droog en we kijken nog een film voordat we naar bed gaan.

Zondag 13 juli:
Wij staan om een uur of 9 op. We ontbijten en halen het bed af. Het wordt tijd om het beddengoed thuis eens lekker te wassen. We lopen nog een rondje door het park, waar allemaal kunstwerken staan en hangen. We komen mensen tegen die ons vertellen over het werk van de plaatselijke schilder Maux die fotografie combineert met schilderen. Na de lunch gaan we naar Tiel, waar we op visite gaan bij Harro en Merlijn. Aan het eind van de middag gaan weer naar huis. Morgen moet Rex weer werken.

Weekend Sittard

Zaterdag 13 september:fietstocht
We rijden net na 9 uur van huis. We gaan eerst nog even langs winkelcentrum de Ruwaart, waar ik de geruite blouse voor Rex nog even moet ruilen. Daarna gaan we door naar Sittard. We rijden eerst langs de camperplaats om te kijken waar we vannacht precies moeten zijn. Daarna rijden we door naar Profilplast, waar we eerst een stuk vlaai met koffie krijgen, daarna een broodje kunnen eten, voordat de fietstocht, waar we aan meedoen begint. Wij maken deel uit van groep 4 en doen mee met de groene route van 40 kilometer. Nadat we een fiets hebben gekregen, gaan we als groep op de foto. Daarna gaat onze trip beginnen. We krijgen in het eerste deel te maken metstop onderweg enkele aardige hellingen. De dames blijken allemaal fietsen met 3 versnellingen te hebben gekregen, terwijl de herenfietsen voorzien zijn van 7 versnellingen. Wij hebben het dus een stuk zwaarder, maar desondanks komen we toch elke keer netjes boven. De omgeving waar we doorkomen is erg mooi en we nemen ons voor om eens vaker hier in de buurt te komen om te fietsen. Op de helft van de route hebben we een stop, waar we weer koffie met vlaai krijgen. We treffen het weer met het weer, want ook septemberfeestvandaag is het een aangename temperatuur om te fietsen. Niet te warm, maar ook zeker niet te koud.  De route is nu vrij vlak en zonder problemen rijden we door het Limburgse land terug naar Sittard. Als we weer op het terrein van Profilplast zijn, kunnen we traditionele Duitse versnaperingen nuttigen. Nadat iedereen zich verkleed heeft voor het september feest in dirnl of lederhose begint het feest pas echt. Twee jongens zingen Duitse schlagers en daarna komt Otto Wunderfull, een dj, die ons uiteraard verder vermaakt met de Duitstalige muziek. Wij vertoeven in een gezellig groepje, waarmee we ook hebben gefietst. De meeste mensen op het feest hebben zich aan de aangeraden kledingstijl gehouden. Tot middernacht gaat iedereen op in het feestgedruis in de feesttent. Wij hebben het na 11 uur wel gezien, krijgen de foto's, die zijn gemaakt en rijden naar de camperplaats, waar we gaan genieten van onze nachtrust.

Zondag 14 september:
Als we om 10 uur wakker worden, zijn we blij dat we hebben besloten om toch maar niet te gaan kanoën, zoals we eigenlijk van plan waren. Het is mistig en dan zouden we alleen maar ijskoud zijn geworden van 4 uur varen. We ontbijten en na de koffie rijden we naar Geleen, waar het vandaag koopzondag is. Het centrum van Geleen valt zeker niet tegen en het is een gezellige drukte, omdat er allemaal fanfare orkesten rond lopen. Wij rijden om 3 uur richting huis, waar we rond half 5 aankomen.
          

                               fanfare in Geleen

                                                       Weekendje Tieldit is wel erg roze

Zaterdag 11 oktober:
We slapen eerst uit, pakken de laatste spulletjes in de camper en Rex zet de fietsen achterop en rijden tegen 11 uur weg. Als we in Tiel aankomen staat er nog geen camper aan de Waalkade. Het sputtert een beetje, maar zodra het droog is lopen we de stad in. Het blijkt smartlappenweekend te zijn. Overal komen mensen in kleurrijke kleding aanlopen en er staat al een aantal koren te zingen. Bij het standbeeld van Flipje staat een grote tent, waaronder een podium is opgebouwd. Het is dan ook gezellig druk in de koorstad. Uiteraard is het ook markt en we staan bij de koren te luisteren naar wat ze ten gehore brengen. Bij de poort staat een goed zingend smartlappenkoor uit Amersfoort, Rozen en Gladiolen genaamd. Wij lopen terug naar de camper, waar we ondertussen buren hebben gekregen. We eten een broodje terwijl het weer begint te regenen. We wilden eigenlijk nog een keer de stad in, maar pas rond half 4 wordt het weer droog. We pakken de fiets en doen boodschappen bij de Lidl. Als we weer buiten komen regent het alweer. Omdat buienradar aangeeft dat het wel even blijft regenen fietsen we toch maar weer terug. Drijfnat komen we bij de Waalkade, waar ondertussen alle 4 de vakken vol staan met campers. Nadat we droge kleren aan hebben gedaan zitten we maar gezellig binnen. Ondertussen komen er steeds meer koortjes terug uit de stad. Op een gegeven moment komen er allemaal eendjes voorbij rijden. Die komen vast op al dat water af. Om half 6 is het eindelijk weer droaan de Waalog en kunnen de fietsen weer achterop geplaatst worden. We koken en gaan  daarna eten. De zon laatste zich weer zien. De hele avond blijft het droog en voor 11 uur liggen we in bed.

Zondag 12 oktober:
Als we wakker worden is het mistig. We kunnen de Waal niet eens meer zien vanuit de camper. We ontbijten met  broodjes en beschuit met aardbeien, die we gisteren op de markt hebben gekocht. Daarna zitten we gezellig in de camper. Vandaag zou er ook nog smartlappenfestival zijn, dus als we gelunched hebben lopen we tegen 12 uurFeline de stad in, maar er wordt alleen muziek gedraaid in de feesttent midden in de stad. We lopen daarom weer naar de camper en rijden daarna naar Harro en Merlijn, waar we vanmiddag op visite gaan. Feline is weer een stuk gegroeid na de vorige keer dat we haar hebben gezien. Na een gezellige middag blijven we nog eten en rijden daarna weer naar huis.