globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2014

Luxemburg

Pasen (Belgie)

Weekenden weg

Polen

KCK Reunie

Herfstvakantie

Kerst
Nederland                                    Reünie KCK

Vrijdag 5 september:camper
Na 10 uur rijden we van huis weg. Het is bijna 2 uur rijden naar Twente, waar we deze keer weer naartoe moeten.  Harry en Rita wonen in Almelo en een eindje verderop net voor de Duitse grens, in het plaatsje Mander hebben zij camping Dal van de Mosbeek gereserveerd. Net na 12 uur zijn we ter plaatse. Er staan al 2 caravans van Rene en Carla en van Eric en Marianne, en 2 campers van Joop en Marie en die van Harry en Rita. Wij gaan op het plekje in het midden staan. De anderen zijn niet aanwezig,  maar als wij terug komen van het toiletgebouw zijn Joop, Marie, Harry en Rita net terug van een fietstochtje. We eten een broodje en luieren heerlijk in het zonnetje. Na een poosje komen ook Eric, Marianne, Rene en Carla terug.daar zitten we weer Zij hebben een aantal gps gadget punten gevonden. Jeanne komt ook op de fiets. Zij heeft haar intrek genomen in het pension 400 meter verderop. Uiteindelijk komen Willy en Hans nog en dan is de groep compleet. Het is behoorlijk zonnig en we zitten met zijn allen onder de luifel en onder de partytent voor de camper van Harry en Rita. De dochter van Harry en Rita komt nog langs met de kinderen, want die hebben een vaste plek op deze camping. Om half 7 wordt de bbq door de "Tukker" gebracht en kunnen Eric en Rene weer, zoals elk jaar, aan de slag. De hele avond blijft het droog en ook de temperatuur blijft aangenaam. fietstochtOver elven gaan we pas naar bed.

Zaterdag 6 september:
Nadat we wakker zijn geworden gaan we frisgedouched aan het ontbijt. Om half 11 drinken we koffie en daarna stappen we met zijn allen op de fiets. Harry en Rita hebben een fietstocht uitgezet aan de hand van knooppunten. Via de Anwb app kun je dit heel gemakkelijk doen. We rijden een hele mooie route door het mooie Twente. In oud Ootmarsum maken stop onderwegwe een stop en daarna gaan we weer verder. Ook Tommy gaat mee in zijn karretje. Als we bergop moeten is dat wel een stukje zwaarder voor Rex. Uiteindelijk Tommie mag ook meehebben we ongeveer 28 kilometer gefietst. Als we weer op de camping zijn is het net 3 uur geweest. Het blijft droog tot een uur of 5 en daarna begint het te regenen. Dan gaat ieder waar hij wil, hetzij buiten onder de partytent, hetzij lekker even rustig in de eigen camper. Voor 6 uur is het droog.
 Dat komt goed uit want om kwart over 6 vertrekken we naar het restaurant waar we vandaag gaan eten. We fietsen ongeveer anderhalve kilometer en komen bij de watermolen van Bels waar we eten. Als we allemaal ons buikje vol hebben, Rita had een heerlijk drie-gangendiner geboekt, fietsen we terug naar de camping, waar we nog gezellig bijeen zitten.

                            eten

Zondag 7 september:
Als we wakker worden zijn Rene en Carla al bezig om vertrekklaar te zijn. We met z'n allen door Ootmarsumgaan met zijn allen naar Ootmarsum, een mooi kunststadje in de buurt. Rond half 12 staan we op de parkeerplaats in Ootmarsum. Het stadje heeft veel vakwerkhuizen en mooie geveltjes. Verder zijn er veel beelden op straat te vinden. Zo is er bijvoorbeeld een beeld met allemaal mannen in lange regenjassen, die dicht naast elkaar staan. Dit beeld heet "Vloggeln", wat staat voor de mannen, die hand in hand door de straten lopen met Pasen en ondertussen paasliederen zingen. Verder zijn er in Ootmarsum veel galerieën, waar allerlei kunstenaars hun werk tentoon stellen. Zo komen we ook langs de galerie van Annemiek Punt, een bekende glaskunstenares. Zij heeft o.a. een glasinloodraam voor de Nieuwe Kerk in Delft gemaakt. Bij het beeld van het meisje Harry speelt voor gidsdat een ui uit de grond wil trekken, vragen we een man of hij een groepsfoto van ons wil maken. In eerste instantie hoort hij ons helemaal niet, maar als het een tweede keer wordt gevraagd, knikt hij, waarop Eric de opmerking Marianne met haar slagroommaakt dat hij dan wel een fototoestel moet hebben. De man is echter niet voor een grapje in en loopt een snel verder, zonder ons nog een blik waardig te gunnen. Gelukkig vinden we bij de kerk wel een aardige man, die een aantal plaatjes van ons schiet. We nemen vervolgens plaats op een terrasje even verderop en bestellen koffie met gebak. Als het gebak wordt gebracht is Marianne net druk met haar telefoon en daardoor pakt ze het niet goed aan. Het gevolg is dat ze met haar handen vol slagroom zit en haar appelgebakje nog net op het schoteltje ligt. Ze is er verder zonder kleerscheuren vanaf gekomen en ligt haar vingers erbij af. Het vaatdoekje wat de ober haar komt aanbieden weigert ze en ze gaat haar handen binnen even wassen. Haar gebakje wordt opnieuw van slagroom voorzien en zo heeft ze dubbel slagroom gehad voor de prijs van een. We lopen terug naar de auto's en rond kwart over 1 zijn we weer op de camping terug. Iedereen vertrekt na elkaar. De Zeeuwen moeten wel meer dan 300 kilometer rijden, Parijs ligt dichterbij meldt Eric. Als wij vertrekken zijn alleen Hans en Willy er nog. Rita en Harry, de organisatoren van dit geslaagde weekend blijven nog tot morgen.

                                 groepsfoto