globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2014

Luxemburg

Pasen (Belgie)

Weekenden weg

Polen

KCK Reunie

Herfstvakantie

Kerst
Belgie                                     Pasen (België)

Vrijdag 18 april 2014:Hotton
Rex heeft vanmorgen nog gewerkt en nadat hij thuis is en hebben geluncht, vertrekken we naar Els en Loek. Vandaar uit gaan we verder naar België. Onderweg drinken we koffie. We rijden daarna weer verder. Via binnenwegen omzeilen we de files bij Luik. Tegen half 7 komen we op de camperplaats  bij  Hotton in de Belgische Ardennen. Onderweg hebben we genoten van de gele koolzaadvelden. Over kleine smalle weggetjes komen we uiteindelijk op onze bestemming. In Hotton gaan we naar de Carrefour en kopen daar een heerlijk gegrild kippetje. Een frietje en doperwtjes erbij en onze maaltijd is alweer compleet. Vooraan in de straat staat een feesttent, waar nu nog niets te doen is. We zitten ’s avonds na het eten nog gezellig bij elkbergbeklimmersaar en kijken het eerste gedeelte van een film. Daarna gaan we naar bed.

Zaterdag 19 april:
Vandaag worden er hekken neergezet voor een hardloopwedstrijd voor Leukemie, die vanaf 2 uur wordt gehouden. Wij lopen over de markt, die best groot is voor dit plaatsje. Vandaar uit lopen we even door naar de rivier en de klimrotsen,Hotton waar hele groepen aan het bergbeklimmen zijn. Het is mooi zonnig, maar de wind is best nog wel fris. Als we bij de campers terug zijn kijken we waar we vandaag weer  naar toe gaan. Na de  lunch vertrekken we naar Malmedie. Dit is ongeveer 50 kilometer rijden. In Malmedie is een mooie camperplaats net boven hMalmedieet centrum. We lopen hete gezellige centrum nog even door en eten als we weer terug zijn. ’s Avonds kijken we de rest van de film. Daarna gaan we naar bed.

Zondag 20 april:
We ontbijten met een eitje, nadat we Els hebben gefeliciteerd met haar 60e verjaardag. We lopen daarna naar de bakker om vers gebak te halen. De eerste baker die we tegenkomen heeft geen gebak meer, maar bij de tweede halen we lekker hoog aardbeigebak.

taartWe rijden daarna naar Diepenbeek, waar we op de camperplaats naast het sportcentrum gaan staan. Daar is het lekker weer en kunnen we buiten genieten van het heerlijke gebak en Loek zijn koffie. Nadat we een poos in de zon hebben gezeten lopen we ook hier door het centrum. Als we weer terug komen bij de campers is het nog steeds mooi weer. We eten dan ook buiten. Zowel Els als ik hebben ons handwerkjes bij ons en benutten onze tijd nuttig. Pas tegen half 8 na het eten, de afwas en nog een poosje zitten wordt het te koud  en gaan we naar  binnen.Diepenbeek Tegen 11 uur gaan we naar bed.

Maandag 21 april:
Na het ontbijt lopen we weer naar het centrum, waar het markt is, net als normaal op maandag. Het zonnetje is er al weer bij en we genieten hier met volle teugen van.  Ook als we weer bij de campers  zijn zitten we weer buiten net als gisteren. Na de lunch gaan wij tegen half 2 naar huis, waar we tegen half 4 aankomen. Onderweg is het weer omgeslagen. Het regent een beetje en het is veel kouder geworden. We hebben een prachtig Paasweekend achter de rug.