globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2014

Luxemburg

Pasen (Belgie)

Weekenden weg

Polen

KCK Reunie

Herfstvakantie

Kerst
 Luxemburg                                                Weekend Luxemburg                            

                            ons hotel

Donderdag 16 januari 2014:
We zijn om 10 uur bij Els en Loek, pakken hun bagage in en rijden met z’n allen door naar Luxemburg. Onderweg eten we een broodje bij een bakker/conditorei. Om precies kwart voor 2 staan we op de parkeerplaats tegenover het hotel in Hoscheid. Om 2 uur gaat de deur open en melden we ons aan. De eigenaar blijkt een Hollander te zijn. We hebben 2 precies bord wandelroutedezelfde kamers naast elkaar op de 1e verdieping aan de straatkant. We richten ons in en kijken of alles werkt. De tv blijkt een lange tijd nodig te hebben om op te warmen en dan hebben we pas geluid. Verder is alles prima naar onze zin. We lopen een rondje door het dorp om het te verkennen. Er blijkt een geluidswandeling te zijn, die je langs allemaal attributen voert, die zijn opgesteld om geluid beter te horen. In het dorp zelf staat een apparaat, waar je op moet gaan liggen met een koptelefoon op. Deze zit tussen 2 grote hoorns, die het geluidhoorn opvangen. Hierdoor wordt het geluid dus versterkt. Deze route is ongeveer zes en een halve kilometer lang. Wij lopen terug naar ons hotel en gaan beneden een kop koffie drinken. Nadat we boven nog tv hebben gekeken gaan we net na 6 uur eten. Ook dat is weer uitstekend. Zowel de grillschotel als de spareribs, die we nuttigen.  Op onze kamer kijken we daarna nog tv voor de mannen de honden uitlaten en we naar bed gaan.

Vrijdag 17 januari:
We staan rond 8 uur op, douchen en gaan ontbijten. Vandaag willen we nade stad Luxemburgar de stad Luxemburg. We rijden net na 10 uur weg. Het is ongeveer 45 km rijden door een heuvelachtig landschap. Als we aangekomen zijn vinden we al snel een parkeergarage bij het theater. We laten de auto achter en lopen door het centrum. Dit valt ons eigenlijk een beetje tegen. Er is het uitzicht over de kloof, waar zich in de diepte een park bevind. Er zijn echter niet echt veel winkels. Wel zijn er aan de overkant van de kloof mooie gebouwen, die we op de foto zetten. Als we de stad weer uitrijden stoppen we nog bij een grote supermarkt, waar we wat boodschapjes doen. Als we bij het hotel in de buurt komen kijken we of we nog een ander restaurant kunnen vinden waar we zouden kunnen eten. We komen hierdoor ook bij een restaurant wat in een heel diep dal ligt bij camping “de muhle”. Wij denken dat hier vroeger ook een watermolen heeft gestaan. Het water stroomt met volle vaart voorbij en we wandelen nog even tot aan hetBourscheid (de muhle) volgende hotel. We besluiten om hier niet te gaan eten, omdat we dan in het donker de smalle steile haarspeldbochtenweg weer om hoog moeten om terug te gaan naar ons hotel. Nu is het al een behoorlijke klus om naar boven te komen. Hele stukken moet Rex in de eerste versnelling omhoog, omdat het te steil is. We komen echter goed boven en rijden verder naar het hotel, na nog een poging te hebben gedaan om een ander restaurantje te vinden. Ook deze poging valt in het water en we besluiten vandaag weer gewoon “thuis” te eten. Na 6 uur gaan we weer naar beneden om te eten en ook nu is het weer goed naar onze zin. We drinken koffie op de kamer en kijken nog tv voor we naar Viandenbed gaan.

Zaterdag 18 januari:
We staan op nadat we weer wakker zijn gemaakt door de kerkklokken. Nadat de honden zijn uitgelaten genieten we weer van het uitgebreide ontbijt. Daarna rijden we met de auto naar Vianden, waar een hele mistwolk boven het stadje hangt. Als we uitstappen dan ruiken we de rooklucht van de houtkachels. Het kasteel steekt boven de mist uit. We lopen naar beneden om Vianden te bekijken. Daarna gaan we naar boven naar het kasteel. Helaas mogen de honden weer niet mee naar binnen, dus we gaan weer terug naar de auto en rijden door naar Echternach. We eten onderweg in Duitsland bij Anni. Ook in Echternach lopen we het centrum in. Hier zijn meer winkels dan in Vianden. Zowel Els als ik slagen voor een mooie trui. Dan bekijken we de abdij nog en gaan we terug naar de auto om naar Diekirch te gaan. Dit is de grootste plaats wat betreft de winkels. We drinken koffie en winkelen daarna weer verder. We kopen ook broodjes voor vanavond. Het is inmiddeDiekirchls al donker en we rijden terug naar Hoscheid, naar ons hotel. Daar maken we een soepje en eten onze broodjes op. We kijken daarna tv op onze kamer.

Zondag 19 januari:

Na het ontbijt pakken we onze spullen in de auto en rond half 11 rijden we weer richting Nederland. Onderweg tanken we nog een keertje de goedkope Luxemburgse benzine en ‘s middags eten we onderweg. Bij Els en Loek drinken we koffie en we zijn niet al te laat weer thuis. Het was een gezellig weekend met mooi weer.