globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2013

Duitsland

Nederland

Kroatie

Reunie KCK

Herfst


Nederland                                                 Weekenden Nederland

                                          Paasweekend 2013:

Vrijdag 29 maart (goede vrijdag) 2013:
We vertrekken van huis nadat we ons ontbijt op hebben. ElsAmersfoort en Loek hebben vannacht bij ons voor de deur overnacht en we rijden achter elkaar aan naar het noorden. Omdat het nog steeds winters weer is gaan we niet naar Duitsland, zoals we hadden gepland. Wij hebben namelijk geen winterbanden en die zijn daar verplicht. Wij rijden via Utrecht naar Amersfoort, waar we op de camperplaats aan de Eem gaan staan.  Deze is 500 meter van het centrum verwijderd. We hebben geluk, er staat al een busje en wij kunnen daar precies nog bij. We eten een broodje, zitten wat te lezen en gaan na de koffie de stad in. Je loopt zo onder de Koppelpoort doin Amersfoortor en staat daarna aan de grachten van het oude centrum. De koppelpoort is zowel een land- als waterpoort.   Amersfoort beschikt over een Middeleeuws centrum met een nog meer poorten en veel oude gebouwen. De hoge “Onze Lieve Vrouwetoren” , die van veraf de blikvanger van de stad is, wordt ook wel de Lange Jan genoemd. Deze toren is 98 meter hoog en de op twee na hoogste toren van Nederland. De Domtoren in Utrecht(112 m.) en de toren van de Nieuwe kerk (108 m.) in Delft zijn hoger. In het geboortehuis van Piet Mondriaan is het Mondriaanmuseum gevestigd. We winkelen wat en voor we het weten is de Lange Janhet alweer half 5. We gaan weer terug naar de campers en doen nog even een paar boodschapjes onderweg bij Albert Heijn. We koken en eten gezellig samen en kijken daarna tv. Tegen 11 uur gaan we naar bed.

Zaterdag 30 maart:
Nadat we op zijn gestaan ontbijten we en gaan verderop boodschappen doen bij het winkelcentrum. We brengen de boodschappen weer naar de campers, lunchen en gaan daarna de stad in. De zon schijnt nu lekker en het is aangenaam buiten.  Langs het water zijn kraampjes van een marktje met allemaal natuurproducten. We lopen verder naar het centrum, waar markt is op “de Hof”, naast de Sint-Joriskerk, een Hervormde kerk. We worden door een mevrouw aangesproken,  omdat het verboden is om de honden mee de stad in te nemen. Dat kan een bekeuring opleveren van 90 euro per hond. Rex en Loek brengen daarom Tommie en Belle maar even terug naar de campers, want dat is toch echt zonde geld. We winkelen verder. Ondertussen sneeuwt en hagelt het af en toe. We drinken koffie bij V en D en tegen 6 uur zijn we weer terug bij de campers, waar we weer zorgen voor het eten en daarna gezellig bij elkaar tv kijken.Lekpoort Vianen

Zondag 31 maart (eerste Paasdag):
Nadat we een uurtje korter konden slapen, de zomertijd ging vannacht in, zijn we opgestaan. We ontbijten heerlijk met een eitje erbij en lozen en vullen alles bij het toiletgebouw. Daarna rijden we binnendoor via Soesterberg en dan de snelweg op naar Vianen, waar we de camperplaats nemen. Vroeger was Vianen Zuid Holland, maar vanaf 2002 is het bij de provincie Utrecht gekomen. Na de lunch lopen we langs de Lekdijk en dan onder de Lekpoort door naar de Voorstraat.  Er zijn nieuwe winkels bijgekomen en andere verdwenen, sinds dat ik hier heb gewoond. Het is nog steeds koud en guur door de wind die er staat. Soms komt de zon even tevoorschijn, maar de sneeuwvlokjes laten zich ook nog zien.

Maandag 1 april (twbrug over het Merwedekanaaleede Paasdag):
Als we wakker worden schijnt de zon alweer gezellig. Achter het raam is het heerlijk. Na het ontbijt zitten we gezellig bij elkaar en lezen wat. We lopen naar de wijk de  Hagen, waar de flats van de Vijfheerenlanden staan. We komen langs de Tijl Uijlenspiegelschool, waar ik ooit ben gestart met werken. Langs de dijk lopen we weer terug naar de sluis in het Merwedekanaal, over het bruggetje naar de camperplaats. We drinken nog koffie en rond 2 uur vertrekken we, nemen afscheid  en rijden weer terug naar huis. Het was een gezellig, maar fris weekend.

 

Weekend 6 april (slipcursus)

zaterdag 6 april:
Rond kwart voor 9 rijden we thuis weg. We gaan via Schaijk, omdat we een lege gasfles hebben en die daar om kunnen ruilen. Daarna gaan we verder naar Nuenen, waar we om 10 uur moeten zijn, omdat we een slipcursus gaan volgen. Gea gaat dit weekslipcursusend mee met Zoey. Net rond 10 uur komen we aan bij Traffic Road. Op het naastliggend terrein van de voetbalclub kunnen we de camper parkeren en om half 11 begint de cursus. We krijgen eerst een uur uitleg en daarna mogen we met 4 personen in een auto gaan zitten. Om de beurt moet iedereen dan alle verrichtingen uitvoeren. In totaal bestaat het gezelschap uit 4 x 4 personen en zijn er dus 4 auto's in gebruik, die achter elkaar aan de beurt zijn. De instructeur staat buiten met de portofoon en geeft aanwijzingen en complimentjes. We beginnen met het maken van een noodstop. Eerst op het gewone wegdek en daarna op een glad wegdek met water. De ABS werkt goed en binnen no time sta je stil. Doordat je en de rem en de koppeling volledig intrapt slaat de motor ook niet af. Daarna wisselen we en zo krijgt iedereen de beurt om deze stops even vaak te maken. Daarna moeten we uislipcursustwijken en gelijkertijd een noodstop maken. Dit blijkt best moeilijk te zijn. De pilon, die Loesje voorstelt, die ineens de straat oploopt komt een aantal keren onder een van de auto's terecht. Daarna moeten we een slip simuleren en de auto er goed uit halen. Doordat je een stuurbeweging naar een kant moet maken en je bijrijder op datzelfde moment aan de handrem moet trekken komt de auto in een slip. Je moet dan de koppeling intrappen, niet remmen en gelijktijdig de tegen richting opsturen, zodat de auto weer rechtdoor gaat. ook moet je de kant opkijken waar je naartoe wil. Als je de kant opkijkt waar de auto heen gaat, dan ga je onherroepelijk de verkeerde kant op. Ook als je een fractie van een seconde te laat gaat tegensturen zit je al te ver in de slip en kun je de auto niet eer op het goede pad helpen en maak je dus een rondje en komt uiteindelijk met een noodstop tot stilstand. Het was echt een leuke oefening, die mij ook nog eens goed afging. Gea heeft af en toe staan kijken en vond het ook leuk om te zien. Om half 2 zijn we klaar en eten een boterhammetje in de camper. Daarna gaan we via Son, Sint Oedenrode naar De Wit inbal gooien tijdens het wandelen Schijndel. Daar kijken we even wat rond en daarna rijden we door naar het centrum van Schijndel waar het markt is. We winkelen wat en gaan daarna naar de camperplaats bij het sportcentrum. Ik ga voor het eten zorgen en Gea en Rex laten Tommie en Zoey uit. Nadat we hebben gegeten lezen we allemaal wat en daarna spelen we een spelletje Carcassone, wat Gea bij zich had.

Zondag 7 april:
Rond 8 uur maakt Zoey ons wakkerwerkpaard en staat Gea op. Ze laat de honden uit en ondertussen staan wij op. Na het ontbijt lezen/leren we met z'n allen weer allemaal ons eigen werk en daarna rijden we terg naar Sint Oedenrode, waar Gea bij een vriendin een paar boeken moet halen. We rijden daarna door naar Heesch naar het bomenpark Hooge Vorssel, waar we op de parkeerplaats eten en daarna een wandeling gaan maken in het zonnetje. Het is nu heerlijk weer en heel erg druk met mensen die aan het wandelen zijn. Ook zien we een aantal paarden, waaronder 2 mooie werkpaarden. Na de wandeling rijden we door naar huis.

Zoey
Schilderij gemaakt van Zoey, de hond van Gea
 

Koninginnedagweekend

Zaterdag 27 april:
We vertrekken ‘s morgens van huis en rijden via Schijndel en het Maaskantje waar we langs een paar bedrijven willen om wat te bekijken. In Schijndel lopSint Michielsgestelen we over de markt en kopen een gebakken visje. In de camper eten we en rijden via de Action naar Sint MichielsGestel, waar we ook nog rondlopen. ’s Middags tegen half 5 arriveren we bij Jeanne in Helvoirt waar we overnachten. ’s Avonds gaan we met z’n drieën naar Kaatsheuvel, waar Joop en Marie op de camping staan. Zij hebben ons uitgenodigd omdat ze 40 jaar getrouwd zijn. Helaas konden alle anderen van de camperchallenge niet aanwezig zijn, omdat ze al iets anders hadden gepland. Met z’n vijven hebben we echter een gezellige avond in restaurant de Roestelberg. Rond half 11 vertrekken we weer naar Helvoirt.

Zondag 28 april:
Na een koude nacht stbij Jeanne op het erfaan we op en na het ontbijt, drinken we koffie bij Jeanne, nemen afscheid en bedanken voor de gastvrijheid. We rijden vandaag naar Bergen op Zoom, waar Els en Loek zich vanavond bij ons voegen. Als we aan Boulevard-Noord komen staan er al 3 campers. Wij zijn nummer 5. Nadat we een broodje hebben gegeten, lopen we naar de Praxis, die open is. Als we weer bij de camper terugkomen zijn er nog maar 2 campers over. De rest is allemaal vertrokken. Het is ondertussen ook zonniger geworden en we pakken stoelen om buiten te gaan zitten. Het is een drukte van jewelste. Mensen komen en gaan. De mac drive is in en ook de Kebab wordt goed bezocht. Voor 7 uur zijn Els en Loek er en kunnen ze naast ons staan. We zitten de rest van de avond gezelligGemeentehuis in Bergen op Zoom bij elkaar in onze camper te praten.

Maandag 29 april:
We gaan ondanks de harde wind om half 9 de stad in om bij de HEMA te ontbijten. Daarna lopen we door het centrum. Bergen op Zoom heeft nog een stadspoort, de Lieve Vrouwepoort, die vroeger als gevangenpoort dienst deed. Op de grote markt zijn het mooie stadhuis, de SintMarkiezenhof Bergen op Zoom Truidenkerk en de schouwburg de Maagd te zien.  Verder is er een  van de straatjes het Markiezenhof, die uit de garnizoenstijd stamt, te bewonderen. Tegen 12 uur zijn we weer terug bij de camperplaats. We lunchen en ondertussen regent het behoorlijk. Tegen 3 uur drinken we koffie en daarna lopen we met de honden de stad weer in. Overal zijn de mensen hun vrijmarktspullen al aan het uitstallen. Het is een gezellige drukte en we kopen het een en ander. Na 6 uur zijn we eindelijk weer terug bij de campers en zorgen dat we wat te eten krijgen. De zon schijnt al een hele poos en het is echt aangenaam nu. Na het eten wordt er afgewassen door de mannen en daarna drinken we koffie en gaan een film kijken.

Dinsdag 30 april (Konop de vrijmarkt in Bergen op Zoom

inginnedag en Troonswisseling)
Nadat we op zijn gestaan en hebben ontbeten gaan Rex , Els en Loek naar het winkeltje, waar Els nog wilde kijken. Als ze terugkomen melden ze dat er nog meer kraampjes zijn bijgekomen. We besluiten nog een keer over de vrijmarkt te lopen en niet naar een andere plaats te gaan. We lopen door de volle straten van Bergen op Zoom en kijken bij alles wat er overal bij iedereen op de grond ligt. We kopen nog een aantal spulletjes en genieten ondertussen van het zonnetje dat vandaag behoorlijk schijnt. Als we weer bij de campers terug komen kijken we nadat we snel een boterham naar binnen hebben gewerkt naar de tv om de troonswisseling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam te volgen. Tijdens de uitzending eten wij een oranje tompoes. Na de uitzending gaan we met de campers naar Roosendaal, waar we bij Mobildrome onze wc’s lozen en rijden na een gezellig praatje met mensen op de camperplaats verder rijden naar huis, waar we de festiviteiten op de tv verder volgen.

 

                                                 Hemelvaartweekend:

Donderdag 9 mei:
We vertrekken rond half 11 en rijden via Eindhoven naar Thorn in Limburg.Thorn

 Thorn is een prachtig oud stadje, waar ook een camperplaats is. Er zijn echter maar 3 plaatsen en die staan al vol als wij komen. Els en Loek zijn net een kwartiertje voor ons aangekomen. We eten een boterhammetje en lopen daarna door de drukke hoofdstraat, waar de terrasjes aardig vol zitten. De winkeltjes, die er zijn, zijn open en we genieten van de zon, die gelukkig weer schijnt. Als we weer bij de campers komen drinken we koffie met een tompoes erbij. Ondertussen komt een man op een scooter langs, die stickers uitdeelt van de camperplaats in Ittervoort, een plaatsje 2 kilometer verderop. Wij besluiten naar Maaseik in Belgie te gaan, waar het gratis te vertoeven is. Dit plaatsje ligt maar 10 km verderop en morgen moeten we toch die kant op naar Maastricht, waar we gaan boogschieten, kegelen en steengrillen. In Maaseik lopen weFiatje 500
 ook door het centrum, waar op het marktplein een aantal oude autootjes staan geparkeerd. Loek vertelt, hoe hij vroeger met zijn ouder, met zijn broer en zus (met in totaal 5 personen dus) in een Fiatje 500 van Marokko naar Nederland zijn gereden. Terug bij de campers maken we het eten klaar en eten buiten, waar de zon nog steeds schijnt. Als het kouder begint te worden kijken we binnen een filmpje. Terwijl we dat aan het doen zijn krijgen Els en Loek een telefoontje. Door familieomstandigheden moeten ze morgen naar huis. Ik probeer onze reservering voor morgen af te zeggen, maar krijg geen gehoor. Tegen 11 uur gaan we naar bed.

Vrijdag 10 mei:
We staan op tijd op, zodat Els en Loek gelijk na het ontbijt kunnen vertrekken. Wij zwaaien ze uit en gaan daarna aan de afwas. Daarna vertrekken ook wij naar Nederlloslopende kip op de camping

and, waar ik weer probeer de reservering voor het boogschieten, kegelen en steengrillen te annuleren. Om half 10 lukt me dat eindelijk Gelukkig is het helemaal geen probleem en kunnen we een andere keer samen met Els en Loek alsnog opnieuw reserveren. Wij zijn ondertussen in Echt. Deze plaats lopen we door en we doen wat boodschappen. Daarna gaan we weer naar het Noorden in plaats van zoals we van plan waren naar het zuiden (Maastricht). Via Venlo komen we in Sevenum, waar we ook nog even door het kleine centrum lopen. Daarna rijden we door naar Asten, waar we op Wetland, een  boerderijcamping/camperplaats gaan staan. Hier hebben we wifi en kunnen we ons toilet legen. Nadat we warm hebben gegeten en af hebben gewassen kijken we nog tv en een film. Daarna gaan we naar bed.

kasteel in Helmond

Zaterdag 11 mei:
We slapen uit. Daarna gaan we lekker douchen in het toiletgebouwtje. Na het ontbijt vertrekken we en dan begint het ook te regenen. Onderweg valt er genoeg water en als we in Helmond zijn regent het nog steeds. We besluiten daarom eerst koffie te drinken. Na een poosje begint het minder te regenen en eten we een broodje. Daarna lopen we de stad in. Het zonnetje schijnt terwijl wij over de markt lopen. Helmond heeft wel een gezellig centrum en er is ook een kasteeltje. Als we weer richting de camper willen begint het weer een beetje te regenen. We eten op de parkeerplaats en daarna rijden we naar Schijndel, waar we op verjaardagsvisite bij John gaan. Laat in de avond rijden we naar de camperplaats waar we overnachten.wandelen in Herperduin

Zondag 12 mei:
De hele nacht heeft het geregend, maar nu is het droog. We staan op en ontbijten. Daarna rijden we naar Berchem, waar we op parkeerplaats Maashorst koffiedrinken. Daarna maken we een lekkere wandeling door de bossen van Herperduin. We zien de loslopende Schotse Hooglanders en de wilde paarden terwijl wij genieten van de zon, die nu ook weer schijnt. Daarna rijden we naar huis, waar we de camper gelijk uitpakken en schoon maken.

                                                                        

                        Kippenschilderij

                                                                   Schilderij van de kippen in Asten

P

Pinksterweekend

Zaterdag 18 mei:stadhuis Leiden


We vertrekken rond 9 uur in de ochtend. Els en Loek hebben weer bij ons voor de deur overnacht. We gaan vandaag naar Leiden. We rijden in een keer door over de snelweg, zodat we  de hele verdere dag nog hebben om Leiden in te gaan. Net na 11 uur staan we op de camperplaats aan de Haagweg in Leiden. Er is genoeg plek en we eten eerst een boterhammetje voor we de shuttle-bus nemen om de stad te verkennen. Er is markt langs de grachten middenin de stad. Leiden heeft een erg gezellig centrum met een aantal molens en kerken. Verder zijn bijna overal grachten en er is ook een burcht. Leiden heeft de oudste universiteit van Nederland en heeft als bijnaam de sleutelstad. In het wapen sthet wapen van Leiden
aan twee gekruiste sleutels, die verwijzen naar de sleutels, die Petrus van de hemelpoort zou hebben gekregen. In de 16e eeuw heeft Leiden zich actief verzet tegen de Spaanse overheersing. De Spanjaarden belegerden de stad en dit beleg werd geëindigd met het Leidens ontzet in 1574. Nadat we weer terug zijn bij de campers lopen we na de honden in de campers te hebben gezet door naar het winkelcentrum aan het Vijf-Meiplein. Hier doen we nog wat boodschappen. Als we weer terug zijn is het ondertussen al best laat. We koken ons potje en eten gezamenlijk. Daarna kijken we een film en na 11 uur gaan we naar bed.

Zondag 19 mei (1e Pinksterdag):
Als we wakker zijn ontbijten op de solex door Leiden

we met lekkere gebakken broodjes, een eitje en alles wat er maar bij hoort. Tegen 11 uur verplaatsen we de campers naar een parkeerplaats vlakbij het Vijf-Meiplein en daarna brengen Els en Loek ons terug naar de Haagweg, waar wij 2 electrische solexen hebben gereserveerd voor tweeënhalf uur. WE rijden samen de stad in terwijl Els en Loek weer terug naar het Vijf-Meiplein rijden, waar ze op Tommie passen. Wij rijden ondertussen in het stralende zonnetje door het cende burcht in Leiden
trum van Leiden. We komen bij de burcht, die middenin de stad blijkt te liggen, boven op een bergje. Overal zijn veel mensen op straat en er zijn op meerdere plaatsen hofconcerten. Dat zijn kleine concertjes van muzikanten, die hun muziek ten gehore brengen op een hofje, tussen de huizen of in een gebouw. Het is overal gezellig druk en we zien de stad nu op een minder vermoeiende manier dan gisteren, toen we alles af moesten lopen. Ook is er een Japanse markt langs de gracht. Om half 3 rijdglasblazers in Leerdam
en we weer de parkeerplaats op bij de Haagweg, om da solexen in te leveren. Terwijl wij dit doen komen Els en Loek er al weer aan om ons op te halen. Daarna vertrekken we, zodat we niet al te laat in Leerdam aankomen, waar we nu naartoe gaan. Voor 4 uur zijn we ter plaatse en kunnen we nog rustig in de zon zitten.  Als we het eten op hebben lopen we nog door Leerdam heen. ’s Avonds zitten we gezellig bij elkaar, spelen een spelletje en kijken tv.

Maandag 20 mei (2e Pinksterdag):
We staan rond 9 uur op. Het regent nog een heel klein beetje. Na het ontbijt en de koffie lopen we nog een keer door Leerdam heen. We komen onder andere langs het glasblaasmuseum, waar Leerdam zo bekend om is. Leerdam heeft ook stadsmuren en een aantal poortjes. Het is gewoon een leuk centrumpje om door te lopen. Helaas zijn de winkels gesloten. Na de lunch gaan we allemaal huiswaarts.

 

Weekendje Maastricht

Achelse Kluis

Vrijdag 7 juni:
We zijn om half 10 klaar om te vertrekken en rijden eerst naar Els en Loek. Vandaar gaan we verder naar de Achelse Kluis, net over de grens in België. Hier is een klooster met een winkel en galerie, waar je kunst en religieuze spullen kunt kopen. Vandaag is het heerlijk warm weer, de zon schijnt6 en het wordt een graadje of 26. Nadat we onze koffie op hebben gaan we een kijkje nemen in de winkel van het klooster. Ook staat er een kerk naast het klooster. Daarna rijden we door naar een plekje waar we gaan etenboogschieten, want het is ondertussen al half 1. Na heerlijk in het bos te hebben gezeten rijden we weer door naar Maastricht. We gaan daar vandaag boogschieten, kegelen en steengrillen. De kegelbanen blijken in het stadiongebouw te zijn. We hebben een gezellige avond. Boogschieten is best leuk om te doen, kegelen kenden we al en ook het steengrillen is goed verzorgd. Na het eten lopen we een rondje langs het water en het kasteeltje. Daarna zitten we nog lekker buiten. Het is nog steeds erg lekker buiten. Als wij om 11 uur naar bed willen gaan komen 2 personeelsleden van de Brasserie nog gezellig een prabuiten zittenatje maken.

Zaterdag 8 juni:
Als we wakker worden schijnt de zon alweer. Ook vandaag wordt het weer 26 graden. We lopen Maastricht in. Als we over de Maas zijn, komen we in de gezellige straatjes van het centrum. We komen ook op de Vrijthof en onze Lieve Vrouwenplein. Als we weer bij de campers zijn eten we brood en vertrekken we naar Rekem, net over de grens in België. Hier gaan we op de camMaastricht

perplaats aan de Kanaalstraat staan. We nemen op de fiets een kijkjein het plaatsje. Er blijkt een kasteel te staan. Op het moment dat wij daar aankomen is er net een bruiloftsfeest. De stoelen staan klaar voor de huwelijksplechtigheid en ook staat er een lange tafel voor het diner. Wij vinden een eindje verderop een bakker, die ook op zondag open is. Morgen kunnen we daar dus brood halen. Als we daarna nog een poosje in de zon hebben gezeten gaan we BBQ-en. Met dit warme weer is het fijn dat we niet in de campers hoeven te koken. Tegen half 9 is alles op en de afwas gedaan. We gaan vanavond binnen zitten, want de wind is een beetje fris. Oud Rekum

Zondag 9 juni:
Vannacht heeft het geonweerd en geregend en vanmorgen is het een stuk frisser. Wij lopen na het ontbijt door oud-Rekem, het mooiste stadje van Belgie, zoals op borden staat vermeld. Bij de plaatselijke VVV bekijken we een filmpje over de geschiedenis van oud-Rekem en het kasteel. Echt leuk om te zien wat er in de eeuwen mee is gebeurd. Bij de camper eten we weer een boterhammetje en tegen half 3 gaan we allemaal huiswaarts.

 

Weekendje Leiden

Zaterdag 27 september:
Als we opstaan en hebben ontbeten rijden we weg. We gaan vandaag naar Leiden, zodat we morgen bij Mark op visite kunnen in Den HaaLeiden

g. Het is weer mooi weer en de zon schijnt alweer lekker. Ik heb gisteren wel het dunne dekbed gewisseld voor het dikke, omdat het ’s nachts wel behoorlijk afkoelt en we willen het uiteraard niet koud hebben. Als we om half 12 op de camperplek aan de Haagweg aankomen staan daar al een paar campers. We hebben de fietsen meegenomen, zodat we sneller overal komen. Tommie kan dan lekker in de camper blijven om te slapen. We eten eerst een broodje en nemen dan het busje de stad in. We lopen over de markt en gaan nu de winkelstraat opzoeken.  Dit valt nog helemaal niet mee, maar bij V en D vragen we waar we moeten zijn. Het blijkt dat we over de brug moeten en als we daar zijn staan we bijna meteen in de winkelstraat. Deze is best lang en we lopen eerst de ene kant op, nemen een ijsje bij de Hema en gaan dan de andere kant verder. Aan het eind staan we dan weer bij een gracht en als we dan weer richting Haagweg willen komt er toevallig net een busje langs. Je hoeft hier dus niet op een bepaalde plaats op de bus stappen, maar je kunt bellen als je terug wilt. Verder brengen ze je overal naar toe zolang het maar in het centrum is. Heel gemakkelijk dus. Als we weer bij de camper zijn drinken we wat en laten we het even doorwaaiLeiden
en. Het is best wel warm binnen en Tommie moet het niet al te warm krijgen. Een poosje later is het alweer aangenaam en dan gaan we op de fiets naar het grote winkelcentrum, waar ook de groet Albert Heijn is. We zijn hier vorige keer ook geweest. Nu missen we een paar winkeltjes, waar we vorige keer wel zijn geweest. Zo sluit er overal wel wat blijkt ook weer hier. De crisis is nog niet voorbij. Gisteren was net het hotnieuws bekend geworden dat OAD failliet is gegaan. Tja, zo gaat dat dus tegenwoordig. Wij doen boodschappen en fietsen weer terug naar de camper. We zitten nog een poosje buiten in het zonnetje, voordat het tijd wordt om eten te gaan maken. Na het eten en de afwas ga ik puzzelen en zit Rex nog lekker even te dutten. Ondertussen worden er 3 elektrische taxi’s gebracht. Ze worden een voor een van de autoambulance afgereden. Daarna drinken we koffie en kijken een film. En voor we naar bed gaan staat de autoambulance alweer op de parkeerplaats met nog 2 taxi’s. en leuk gezicht die driewielers.

Zondag 28 september:Katwijk aan zee


We slapen lekker uit en na het ontbijt rijden we richting zee. We hoeven pas rond half 2 in Den Haag te zijn en willen nog even genieten van het mooie weer. We gaan in Katwijk aan zee aan de Boulevard op de parkeerplaats parkeren en lopen een rondje over het strand. Het waait behoorlijk en als we langs de kerk weer terug naar de camper lopen komt die net uit. Het valt het ons dat er erg veel jongeren uit de kerk komen. Wij staan tegenover strand Katwijk
de vuurtoren geparkeerd, waar een bootje naast ligt ter opluistering van de boulevard. Na de koffie en een broodje rijden we via Wassenaar door naar Den Haag, waar we bij Mark en Nynke op visite gaan. Gisteren heeft Mark gebeld dat er geen honden naar boven mogen, dus we laten Tommie in de camper. We gaan nog een rondje wandelen en uiteraard gaat Tommie dan mee. Nadat de camper even goed is doorgewaaid, komt Rex ook weer boven en gaan we eten. Na het eten gaan we weer naar huis. Tegen 8 uur zijn we weer thuis.