globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2013

Duitsland

Nederland

Kroatie

Reunie KCK

Herfst


Duitsland                     Herfstvakantie in Duitsland

                                  de heren aan de worst

Zaterdag 12 oktober 2013:
Els en Loek zijn gisteravond al bij ons gekomen en hebben op onze inrit overnacht. We vertrekken gelijk met Mark en Nynke, die ook bij ons waren. We rijden over de snelweg naar de camperplaats in Kleef en zijn daar net over half 12. Het is droog en na de lunch lopen we het centrum in. Het is er gezellig druk en het zonnetje schijnt nog aardig. Er zijn best veel winkels in Kleef en we herinneren ons dat we ons eerste tripje met onze camper ook hierheen hebben gemaakt. Dat is alweer 3 jaar geleden. Ook nu drinken we weer cappuccino en kopen van allerlei leuke koopjes. Aan het eind van de middag wordt het al een stuk kouder en als we gegeten hebben begint het te regenen. Na de afwas kijken we de laatste aflevering van Nikita van het afgelopen seizoen en rond half 11 gaan we naar bed.

                                  onze honden

Zondag 13 oktober:
De hele nacht heeft het geregend en gewaaid. Na het ontbijt blijven we dus in de camper, omdat het nog steeds niet droog is. We praten, breien en haken gezellig met elkaar en vervelen ons niet. Na de lunch gaan Rex en ik naar Nijmegen naar Gea en Hendrik en Els en Loek blijven in Kleef. Wij moeten vandaag weer naar huis, omdat Rex morgen nog een dagje moet werken. Daarna gaan we weer weg. Tegen 6 uur zijn we weer thuis.

Dinsdag 15 oktober:
Om kwart ovstadhuis Emdener 9 rijden we al van huis. We moeten vandaag best een behoorlijk aantal kilometers afleggen, dus we zijn mooi op tijd. We rijden via Nijmegen, omdat daar nog een nieuw ringetje in de kraan moet. We rijden daarna via Arnhem weer verder. Daarna komen we langs Zwolle en Emmen en komen dan in Duitsland. Het wordt steeds lichter en de zon komt er nu echt bij. We eten onderweg en rijden dan weer verder naar het noorden naar Emden. In Emden nemen we de camperplaats aan de oude haven en lopen nog even de stad in voor we gaan eten. Na het eten kijken we een filmpje en gaan daarna naar bed.

Woensdag 16 oktober:
Na het ontbijt vertrekken we zodat we om 10 uur bij oom Johan en tante Normi aankobij oom Johan en tante Normimen, waar we vandaag op visite gaan. Het is een aantal jaren geleden dat we elkaar hebben gezien en het is een gezellig ophalen van herinneringen. Na de koffie met taart krijgen we lekkere goedgevulde groentesoep en ook i de middag worden we weer onthaald met thee en kuchen. Rond 4 uur vertrekken we weer en we beloven dat we nog een keertje langs komen als we in de buurt komen. We gaan nog naar het einkaufscentrum buiten Emden en winkelen daar nog even. Daarna rijden we weer naar het zuiden, naar Leer, waar we vannacht willen overnachten. Na de camperplaats bij het zwembad te hebben bekeken besluiten we toch op die in het centrum te gaan staan. Deze is mooi centraal en na het eten lopen we nog even naar de haven en de winkelstraatjes. Het is ondertussen al donker geworden en morgen gaan we nog wel een keertje om een paar foto’s te maken. We zitten nog gezellig in de camper en bekijken weer een film.Leer

Donderdag 17 oktober:
Als we wakker worden waait het behoorlijk, maar het is wel droog. We zijn bijna ingesloten met auto’s op de camperplaats en we besluiten een stuk naar achteren te gaan staan, zodat we er straks zeker uit kunnen komen. Na het ontbijt lopen we het centrum in, wat veel groter blijkt te zijn dan we gisteren hebben gezien. De winkelstraat begint pas echt nadat we de loopbrug over de Ems zijn tegen gekomen. Hier blijken nog veel meer winkels te zijn dan in het centrum van Emden. We zijn dan ook even zoet om alles te bekijken en lopen daarna weer terug naar de camper.  Het is ondertussen al 12 uur en we vertrekken gelijk maar naar Bunde, waar we gratis kunnen lozen. Onderweg hebben we behoorlijk veel last van de harde wind en als we in Bunde zijn aangekomen op de camperplaats besluiten we hier maar te blijven. We staan tegen de bossen in de schuil en hebben zo niet zo heel veel last van de wind. We lunchen en zitten nog wat voordat we door het dorp lopen op zoek naar een suLeerpermarkt. Net als we de hoop daarop hebben opgegeven ontdekken we zowel een Aldi, een Combi als een Lidl. We doen boodschappen bij de Lidl en lopen daarna weer terug naar de camper. Tot het eten vermaken we ons in de camper en dan gaan we even aan de slag, zodat we weer een goede maaltijd te verorberen hebben. Joop belt net voordat we gaan eten en we spreken af dat zij morgen ook naar Meppen gaan. Marie kijkt op teletekst en als Joop weer belt om te vragen of wij fietsen bij ons hebben,  meldt hij dat het weer morgen een stuk beter wordt,” snaps-wetter” zegt Joop. Wij hebben de fietsen bij ons en zij gooien de fietsen dan ook achterop, zodat we kunnen fietsen als we daar zin in hebben. Na het eten  wassen we gelijk af, zetten koffie, lezen nog wat en kijken daarna een film. 

Vrijdag 18 oktober:
Om 9 uur staan we op. Het is droog en het waait niet meer. Nadat we geloosd en gevuld hebben rijden we naar de Aldi, waar we broodjes halen en ontbijten. Daarna kijken we nog even bij de Combi en ontdekken dat dat een luxe supermarkt is met een hele uitgebreide sortering. Daarna gaan we naar Meppen. Bourtange is het al te laat voor want Joop en Marie zMeppenullen in het begin van de middag al in Meppen zijn en dan willen wij er ook zijn. We rijden langs Papenburg en bekijken daar de camperplek. Papenburg lijkt wel op Smildevaart, Dedemsvaart en Appelscha met zijn vaarten midden door het dorp. Het is verder maar een klein dorp en wij rijden weer door naar Meppen, waar we ontdekken dat de camperplek vol staat met de kermis. Als we zitten te eten arriveren Joop en Marie ook. We lopen vervolgens over de kermis, om te kijken of we misschien op de camping kunnen komen. Ook die blijkt helaas helemaal afgesloten te zijn en er is ook verder helemaal niemand te bekennen. Echt saai en we besluiten dan ook maar om de 21 kilometer naar Lingen door te rijden, om daar de camperplek te nemen. We lopen echter nog even door het centrum van Meppen en zien dat er ook een start en finish wordt opgebouwd. Er zal nog wel meer te doen zijn dit weekend dan alleen de kermis. Wij rijden verder naar Lingen en vinden al snel nog 2 plekjes op de camperplek. We drinken koffie bij ons in de camper en gaan daarna eten. Ondertussen is de hele camperplek al helemaal bomvol en er komen nog steeds nieuwe campers aan, die er niet meer bij kunnen. Wij zijn blij dat we op tijd waren. Het is ondertussen donker geworden en we zitten nog gezellig bij elkaar te praten bij Joop en Marie in de camper.

Zaterdag 19 oktober:Lingen
We worden wakker, douchen en ontbijten. Ondertussen is het al 9 uur geweest en als ik bij Joop en Marie ga kijken zijn zij net aan het ontbijten. De zon schijnt al een beetje en het lijkt weer een mooie dag te worden. Tegen half 11 drinken we koffie bij Joop en Marie en daarna lopen we de stad in. Lingen blijkt een mooie best grote plaats te zijn en er zijn behoorlijk wat winkelstraatjes met winkels. Ook is er markt, waar we een lekker gebakken visje eten. Daarna lopen we terug en drinken nog even koffie voordat we uit het centrum zijn. We hebben op de heenweg ook een bakker ontdekt vlakbij de camperplaats. Daar gaan we morgen dus even broodjes halen, zodwol te koopat we dan weer een lekker ontbijtje hebben. Nu lopen we terug naar de campers en zitten nog buiten in de zon. Wat hebben we toch een mazzel met het weer. We nemen een glaasje drinken en om 5 uur nog een cup a soup. Daarna gaan we elk in onze eigen camper eten. Het is vandaag een stuk minder druk met campers. Gisteren stond het al helemaal vol en ook op de parkeerplaats van het zwembad stonden nog een aantal campers die geen plaatsje meer hadden. Na het eten zitten we gezellig bij elkaar in onze camper onder het genot van koffie en een drankje.lekker buiten zitten               

 

Zondag 20 oktober:
Als we opgestaan zijn gaat Rex eerst bij de bakker verse broodjes halen. Ondertussen haal ik het bed af, zodat we thuis sneller klaar zijn. We ontbijten en wassen af. We zitten nog even rustig en drinken daarna nog samen met Joop en Marie koffie. Daarna ruimt iedereen op en om 11 uur staan we startklaar om te vertrekken. Wij moeten bijna 200 km en Joop en Marie 100. We nemen afscheid en rijden via Nordhorn, Oldenzaal naar Deventer. Na Deventer lunchen we op een parkeerplaats en daarna gaan we weer verder naar huis. Tegen 2 uur zijn we thuis en ruimen we alles uit en maken het zover als we kunnen winterklaar. Na deze week gaan we dit jaar niet meer weg.