globe                  
                             Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2012 J.J.V.

Home

Omhoog

2012

kort op stap in NL

Frankrijk

Reunie KCK

Herfstvakantie

Duitsland
                                                                         Reunie KCK

Vrijdag 14 september :
Wij hebben vandaag nog gewerkt en gaan direct als ik thuis kom op pad. We hoeven dit jaar niet zo erg ver, want we gaan naar Jeanne in Helvoirt. Helaas is Wim dit jaar overleden en kanBBQ-en in Helvoirt hij niet meer bij ons zijn. Toch is Jeanne zo gastvrij om ons met z’n allen te ontvangen op haar erf. Onderweg regent het een beetje. Wij komen als laatste aan. De rest zit al in de gezellige kantine. Na de vlaai starten we om 6 uur met de barbecue. Met vereende krachten gaan Rene en Eric weer aan de slag. De slager uit Helvoirt heeft ervoor gezorgd dat we ons buikje vol kunnen eten met heerlijk vlees en lekkere salades. We zitten tot laat in de avond bij elkaar en gaan dan allemaal naar onze eigen camper of caravan. Dit jaar hebben Rene en Carla ook een caravan gekocht en daarom hoeven ze geen tent meer op te zetten. Wil en Hans zijn er dit keer niet bij, want die gaan morgen met de nieuwe groep winnaars van de derde camperchallenge mee naar Duitsland. Ook Leo Diepenmaat is daar van de partij en komt dus niet bij ons op bezoek, zoals vorig jaar. De groep is daarom een beetje kleiner dan vorig jaar.

Zaterdag 15 september:
Het iseten bij de Emma-molen vandaag een zonnige dag en de verwachting is dat het droog blijft. Jeanne is vandaag jarig en we feliciteren haar. Nadat iedereen ervoor heeft gezorgd dat de fietsen klaar staan gaan we tegen 12 uur op pad naar de Rustende Jager in Biezenmortel, waar onze fietstocht van “eten en fietsen” (rondje duinen) begint.  We starten daar met een kop koffie en een Udenhoutse broeder, wat een soort krentengebakje is. Deze fietstocht voert ons door het natuurgebied “de Loonse en Drunense duinen”. Dit is een uitgestrekt gebied van 35 km², dat ontstaan is in de Middeleeuwen met zandverstuivingen, bossen en heidevelden. We fietsen volgens de route naar de Emma molen in Nieuwkuijk, wagroepsfoto reuniear we ons voorgerecht kiezen uit 3 verschillende salades en 2 soorten soep. Het zelfgebakken brood is echt super lekker. We hebben geluk met het weer, de zon schijnt en het is droog, maar op de fiets is het nog een beetje fris in de wind. Toch hadden we bijna allemaal vanmorgen onze driekwart broek aangetrokken en dar is het zeker niet te koud voor. Nadat we ons voorgerecht op hebben  vervolgen we onze weg en rijden midden door Drunen naar de Roestelberg in Kaatsheuvel, waar we ons hoofdgerecht krijgen, wat we een beetje vinden tegenvallen. Er zijn maar 2 keuzes en als je dat niet lust kun je kiezen een salade of een pannenkoek. Daarna komen we langs het pas nieuw geopende uitzichtpunt voor mensen met een beperking, waar we even naar boven gaan om te kijken en daarna rijden we weer verder naar de Rustende Jager, waar we nog ijs als toetje krijgen. Na de laatste 3 kilometer te hebben gefietst, hebben we er uiteindelijk 36 km. opzitten en komen we weer bij Jeanne thuis terug. Tot half 10 zitten we met z’n allen buiten nog na te genieten van de mooie dag,  die we vandaag hebben gehad.

Zondag 16 september:varen over de Binnendieze in Den Bosch
Na het ontbijt vertrekken we rond half 11 naar Den Bosch, waar we een boottochtje over de Binnendieze gaan maken. Joop en Marie vertrekken naar de Moezel, waar ze nog een weekje vakantie vieren en Bart en Nellie keren huiswaarts. Zij moeten helemaal naar Friesland en hebben dus nog een aardige reis voor de boeg. Met z’n negenen gaan we met 2 auto’s naar Den Bosch, waar we om 11.20 uur bij het bootje aan de Molenstraat moeten zijn om te varen. Net na 11 uur staan we in de Molenstraat, waar we de kaartjes ophalen en wachten tot we met het bootje mee kunnen. In het bootje kunnen 15 personen Bosche Bollen eten op het terasen een vrijwilliger voert ons door de Binnendieze, onder de huizen door in De Bosch. Dit was vroeger het open riool van Den Bosch. We krijgen te horen hoe dit waternet is ontstaan en hoe het later weer is gerestaureerd. Het is echt een heel leuk en uniek tochtje, dat karakteristiek is voor Den Bosch. Als we na 50 minuten weer in de Molenstraat staan, gaan we op het terrasje voor een bakje koffie met een Bossche Bol van bakker Jan de Groot.  Daarna gaan we weer terug naar de auto’s en rijden binnendoor terug naar Helvoirt terug naar het huis van Jeanne. We halen de stroomkabels binnen en nemen afscheid van elkaar. Volgend jaar zullen we waarschijnlijk onze jaarlijkse reünie houden in Zeeland.  Met dit vooruitzicht rijden we allemaal voldaan huiswaarts.

duinen met boom

Schilderij van de duinen