globe                  
                             Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2012 J.J.V.

Home

Omhoog

2012

kort op stap in NL

Frankrijk

Reunie KCK

Herfstvakantie

Duitsland
 Nederland                          Kort op stap in Nederland

 

                                      Paasweekend 2012

Bergen op ZoomGoede vrijdag 6 april:
Rond 10 uur vertrekken we vanuit huis. Els en Loek zijn gisteren al gekomen en we rijden door Den Bosch en Vught, Tilburg naar het westen van Noord-Brabant. Uiteindelijk stoppen we in Bergen op Zoom. Het zonnetje schijnt, maar de wind is nog behoorlijk fris. Twee week geleden leek het wel zomer, maar het weer is daarna weer omgeslagen. We parkeren op de camperplaats en lopen over de loop- fietsbrug naar het centrum. In de schuil is het lekker vertoeven en we winkelen en bekijken het centrum. Als we later weer bij de campers komen, maken we het eten klaar en na het eten zitten weBergen op Zoom gezellig bij elkaar in de camper de kletsen.

Zaterdag 7 april:
Nadat het vannacht bijna de hele nacht zachtjes heeft geregend is het nu weer droog. Na de koffie vertrekken we naar Roosendaal, waar we Mobil-Drome een bezoek brengen. Hier is ook een camperplaats en wij lozen hier onze wc’s en rijden daarna verder via Zevenbergen en Made naar Geertruidenberg, waar we willen overnachten. We lopen hier door het centrum en merken dat het wel steeds kouder lijkt te worden. We eten later genieten van een rustige avond.

Zondag eerste Paasdag 8 april:
Vandaag staan we op tijd op, ontbijten en gaan wegens omstandigheden vroeg naar huis.

 

                                      KoninginnedagweekendWaalwijk

Zaterdag 28 april:
We vertrekken weer rond een uur of 10 en rijden eerst naar Schaijk om gas te vullen en te wisselen. Daarna gaan we de andere kant op naar Raamsdonk. Onderweg gaan we in Waalwijk winkelen. We moeten even zoeken, maar uiteindelijk staan we netjes op de camperplaats bij het sportpark. Nadat Loek en Rex de honden uit hebben gelaten zorg ik voor het eten terwijl Rex even een oogje dichtknijpt. We eten in onze camper. De hele dag hebben we lekker droog, maar vanavond sputtert het een beetje. We kijken een filmpje bij Loek en Els en gaan daarna naar bed.

Zondag 29 april:
We slapen uit en ontbijten om half 10. Na de koffie vertrekken we naar Terheijden, waar Loek en Els op verjaardagsvisite gaan. We staan Terheijdenbij de haven en passen op Belle. Ik maak mijn aquarel met de zwaan af en als die ligt te drogen lopen we een rondje langs het water de Mark, vanwaar ook een voetveer vertrekt. Daarna lopen we nog een rondje door het dorp. Als Els en Loek weer terug komen eten we buiten in het zonnetje een boterhammetje. Daarna vertrekken we naar Gorinchem, waar we na even zoeken de camperplaats toch vinden. Deze blijkt vlak naast de vorige te liggen.  We drinken koffie en het begint een beetje te sputteren. Even later lopen we nog even Gorinchem in en als we weer bij de campers terug zijn ga ik nog even schilderen. De mannen zitten bij elkaar en wij als vrouwenChorinchem ook. Ruim na  6 uur hebben de mannen het eten klaar en eten we bij Els en Loek in de camper. Na de afwas zitten we nog bij elkaar te kletsen en gaan uiteindelijk naar bed.

Maandag 30 april Koninginnedag:
We staan op en gaan na het ontbijt naar de vrijmarkt. Overal in het centrum zitten mensen met hun spulletjes op kleedjes in de zon. Het is vandaag boven verwachting mooi weer. We lopen in ons t-shirtje en hebben het nog warm. Het is echt een gezellige drukte. Na de lunch rijden we rond 3 uur naar huis terug.

 beeld kleur beeld houtskool

                         Schilderij en houtskooltekening van beeldengroep in Terheijden

                                      Hemelvaartweekend

Donderdag 17 mei, Hemelvaartsdag:
We vertrekken rond 11 uur als Els en Loek er ook zijn. We gaan naar het Oosten dit keer. Net voorbij Arnhem drinken we koffie op een parkeerplaats. Via Doetinchem komen we uiteindelijk in Winterswijk waar we een bezoekje brengen aan Obelink. Het is hier keidruk en we parkeren ergens achteraan op het weiland. De zoBredevoortn schijnt en we shoppen in de grote winkel.  Daarna krijgen we nog een reclamepakker van Grolsch bier met een nieuw soort bijna alcoholvrij bier. Daarna zoeken we de camperplaats in Bredevoort op. Deze is gelegen aan de Slingeplas. Dit is een mooi recreatiegebied met een grote plas. Nadat we hebben gegeten lopen we nog een ronde om de plas en daarna zitten we nog gezellig in de camper van Els en Loek. We gaan niet al te laat naar bed, want we zijn best moe na alle vermoeienissen van de afgelopen weken.

Vrijdag 18 mei:
Vandaag doen we het rustig aan. We lopen eerst de boekenstad Bredevoort in en ontdekken dat het een gezellig oud plaatsje is met kenmerkende oude huizen. Ook is er een molen met een graanfabriek ernaast. Ook zijn ze kraampjes aan het inrichten voor de boekenmarkt van morgen. Ik koop al een mooi boek “Langs het tuinpad van mijn vaderen” met mooie platen van van Rien Poortvliet. Als we weer bij de campers komen is het Zutphenondertussen al etenstijd en daarna rijden we verder naar Aalten, waar we boodschappen doen bij de Action en de Aldi. Daarna gaan we op zoek naar een camperplaats, maar deze zijn niet helemaal naar onze zin. We rijden daarom door naar Doetinchem en bezoeken de ouderenwinkel, waar we een klok met spraak kopen, zodat pap niet meer zo in de war is met de tijd. Na de koffie rijden we naar Zutphen, waar we de camperplaats aan de Houtwal nemen. Hier sta je mooi aan het water met uitzicht op het poortgebouw. Na het eten en de afwas lopen de mannen nog een rondje met de honden. We zitten nog bij elkaar en kijken een filmpje, waganzenarna we weer lekker gaan slapen.

Zaterdag 19 mei:
We blijven vandaag in Zutphen. Na het ontbijt en een lekkere kop koffie lopen we eerst naar de Lidl, die vlaZutphenkbij is en doen boodschappen. Daarna gaan we met de honden de stad in. Zutphen is een oude Hanzestad met een mooi poortgebouw en verder ook nog veel oude gebouwen en een oud centrum. De winkelstraatjes zijn gezellig en we genieten ervan om rustig rond te lopen en overal te kijken. Vandaag schijnt de zon best wel warm. Bij de resten van een oud stuk muur is er de mogelijkheid om op zaterdag de paardentram te nemen en ook varen er fluisterbootjes door de grachten. Wij brengen de honden en de boodschappen terug naar de camper en maken daarna een tochtje van een uur met een fluisterbootje. Je hoort zo de geschiedenis van Zutphen gelijk op een leuke manier vertelt door de vrijwilliger die hetvaren bootje rondvaart. Daarna gaan we het gratis kopje koffie wat bij de vaart hoort opdrinken bij het IJsselpaviljoen aan de IJsselkade. We zitten gezellig in de zon naar de IJssel te kijken. Daarna lopen we terug naar de campers en maken ons eten klaar. We zitten nog buiten tot een uur of 9 en kijken daarna nog een filmpje, waarna we naar bed gaan.

Zondag 20 mei:
Als we opstaan schijnt de zon alweer fel. Vandaag zal het nog warmer worden dan gisteren. We ontbijten en lopen daarna naar het centrum om te kijken of de meimarkt vanmorgen al aan de gang is. Op de plaats waar gisteren de markt was staan nu andere kramen en is de meimarkt al in volle gang. Verderop is ook nog een rommelmarkt en het is best een gezellige drukte. Als we alles gezien hebben lopen we terug naar de campers, eten en vertrekken. We rijden langs Oijen waar we nog een bezoekje aan pap brengen voordat we weer terug naar huis gaan.

                   schilderij eendjes

                                                         Schilderij van de eendjes

                                      Pinksterweekend:
Zaterdag 26 mei:
Omdat Els en Loek gisteren al bij ons zijn gekomen, kunnen we meteen na het ontbijt alweer vertrekken. We rijden naar het pontje in Oijen en drinken even een bakje koffie bij pap in Skermis in Tielint Jozef. Daarna gaan we met het pontje naar de overkant en rijden via de brug door naar Tiel, waar we de kermis op de camperplaats vinden. We kunnen echter in het gras staan en hebben mazzel, omdat we nu helemaal niet hoeven te betalen. De zon schijnt vandaag alweer goed, maar de wind is erg hard en voelt ook fris aan. Merlijn komt even langs en wij gaan daarna boodschappen doen bij de Lidl. Als we weer terug komen lopen we met de honden de stad in, waar markt is. We zitten daarna lekker tussen de campers en gaan na het eten naar Harro en Merlijn, waar het lekker warm is in de beschutting van hun tuin. Na 10 uur gaan we weer terug naar de camperplaats en lopen nog een rondje over de kermis. Tot 12 uur hebben we nog een beetje overlast van de kermisgeluiden, maar daarna is het ook gelijk stil en zien we een goede nachtrust tegemoet.

Zondag 27 mei (1e Pinksterdag):
Al vroeg komen er zuig- en blaaswagentjes langs om de boel op te ruimen en na half 9 staan we op. We ontbijten bukersenkraampje onderweg in de Betuweiten in het zonnetje. De wind is nu helemaal verdwenen en de lucht is stralend blauw. Els, Loek en Rex lopen een rondje langs het kleine haventje en daarna vertrekken we tegen half 12 naar Geldermalsen. Het is maar 13 km. Als we binnendoor rijden. Onderweg zien we hier in de Betuwe nog een kersen en aardbeikraampje bij een wijngaard, waar we stoppen en kersen kopen. Als we in Geldermalsen komen parkeren we naast de 2 campers, die er al staan. Onder de zonneluifel genieten we alweer van onze volgende maaltijd. Daarna zitten we heerlijk te relaxen en te schilderen. Bij de thee nemen we het gebak, dat nog over was van Gea’s verjaardag. De hele middag is het warm en zonnig en houden we het rustig onder de luifel. Na het warm eten willen we een rondje gaan lopen. Het is echter zeer opvallend dat bijna iedereen vertrokken is. De man van de Adria, die op de officiële plek staat komt bij ons langs en vertelt ons dat ook hij weg gaat, omdat hij hier al een onrustige nacht achter de rug heeft. De jeugd, die zich nu ook alweer in de andere hoek van de parkeerplaats aan het verzamelen is heeft de afgelopen nacht veel herrie geschopt. De muziek was luid, de politie is er met honden aan te pas gekomen en het heeft tot Geldermalsen7 uur in de morgen geduurd. Nu wil hij een rustige nacht, dus vertrekt hij naar Vianen. Ook het busje met 2 dames maakt aanstalten om te vertrekken als wij een rondje willen gaan lopen. Wij voelen eigenlijk niks voor een hele onrustige nacht, waarbij wij als enige buiten de jongeren, waar zich nu al 14 auto’s  hebben verzameld en keren terug naar de campers. We overleggen en besluiten in Buren te gaan kijken, waar ik een aantal jaar geleden een camperplek heb gezien en als we die niet kunnen vinden kunnen we altijd nog naar Culemborg naar de jachthaven, waar ook een plek is. We rijden naar Buren en zien dat de plek er niet meer is. De weg naar Culemborg is afgesloten en als we zien dat we nu al bijna weer in Tiel zijn besluiten we daar nogmaals te overnachten. We keren dus weer terug op ons oude plekje op het gras achter de kermis. Nu 12 uur genieten we van een rustige nacht.

wandelen in GeldermalsenMaandag 28 mei (2e Pinksterdag):
Als de opruimwagentjes ons weer hebben gestoord op de vroege ochtend staan we om half 9 op en ontbijten buiten in het zonnetje. We boffen ook vandaag weer met mooi weer. We besluiten weer naar Geldermalsen te gaan om de wandeling te maken, die we gisteravond hebben gemist. In Geldermalsen (maar 12 km verderop) is het nu rustig. We lopen met de honden door het parkje naar het natuurgebied langs de Linge. Dit is echt een mooi stukje om een wandeling te maken en daar genieten we nu ook volop van in de schaduw van de bomen. Als we weer bij de campers komen eten we een boterhammetje en zitten nog een poosje gezellig onder de luifel tot we besluiten om huiswaarts te gaan. We hebben er weer een heerlijk rustig weekend opzitten, wat heel erg fijn is in deze voor ons zo drukke tijd.


                                                                        Tiel

Zaterdag 18 augustus:
Vanmorgen gaan we via Oijen naar Tiel. In Oijen drinTielken we koffie bij pap en daarna nemen we het pontje en rijden zo door het land van Maas en Waal naar de brug van Tiel, en komen rond 12 uur in Tiel aan op de camperplaats, waar dan al een camper staat. De weersverwachtingen van dit weekend zijn erg warm. Sinds 1944, is het niet meer zo warm geweest. We lopen na de lunch de stad in en winkelen in de gezellige straatjes. Ondertussen is het ongeveer 34 graden. Als we tegen 3 uur weer bij de camper komen staan er 2 nieuwe buren. Een Duitser met een karretje en een Ier direct naast ons. De Duitser komt bij ons vragen hoeveel de camperplaats kost en herkent onze unieke historische Blaupunkt radio. Die heeft hij vroeger zelf ook gehad en hij is erg enthousiast oTielver de Duitse kwaliteit, die nog steeds goed schijnt te werken. Even later komt onze Ierse buurman een praatje maken. Hij vertelt ons dat ze al 2 weken onderweg zijn in Nederland en dat het in Ierland alleen maar regent, terwijl zij tot nu toe alleen maar zonneschijn hebben gehad. Wij vertellen hem dat de voorspellingen voor de komende week ook alleen maar mooi zijn, dus ze hebben veel geluk met de uitgekozen 3 weken. Tegen 7 uur gaan de Duitsers Tiel in met hun 3 honden. Ze fokken Kooikerhonden en gaan op bezoek bij een reu, die over een tijdje hun teefje zal gaan dekken. De Kooikerhonden werden vroeger gebruikt voor het lokken van eenden. Hij bewaakte het huis en ving muizen, ratten en mollen. Wij gaan daarna de stad in en eten opeen van de terrasjes op het marktplein. De hele dag is het al bloedheet en ook nu is het nog warm, vooral onder de parasol. Als we weer bij de camper komen zitten we buiten. Om 10 uur komt er nog een camper naast ons, een Fransman. Nu hebben we een heel internationaal gezelschap. Als we rond 11 uur naar bed gaan, is dan nog steeds warm in de camper. Het is een rumoerige nacht. Om 1 uur is de jeugd met auto's aanwezig en zijn ze aan het voetballen en met scooters aan het rijden.

Zondag 19 augustus:
Om 6 uur 's morgens gaat onze Franse buurman er alweer vandoor en als wij opstaan is het alweer warm. De Duitsers vertrekken om 9 uur. Wij ontbijten buiten en als de Ierse buurman ons begroet klaagt ook hij over de luidruchtige nacht. Tegen 11 uur rijden we naar Merlijn en Harro, waar we nog op verlate verjaardagsvisite gaan. Niet al te laat gaan we weer naar huis, want het is overal veel te heet. Vandaag is het ongeveer 38 graden. 

                                              Zeli