globe                  
                             Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2012 J.J.V.

Home

Omhoog

2012

kort op stap in NL

Frankrijk

Reunie KCK

Herfstvakantie

Duitsland
  Nederland                                                                   Herfstvakantie in Nederland 

Zaterdag 13 oktober 2012:langs het Apeldoorns kanaal
Rond half 11 nemen we thuis afscheid van iedereen en gaan we samen met Els en Loek op pad richting het Noorden van ons land. We nemen eerst de snelweg tot aan Oosterbeek en gaan daarna verder over de secundaire wegen. Via Doorwerth, Wolfheze en Schaarsbergen rijden we door de mooie natuur. We komen over wildroosters en rijden zo midden over de Veluherfstboomwe. Via Hoenderloo komen we in Apeldoorn. Het weer is zonnig en de bomen hebben al herfsttinten. We rijden verder langs het Apeldoorns kanaal en komen in Heerde, Wapenveld en door Hattem en uiteindelijk nemen we de camperplaats in Zwolle. Nadat we brood hebben gegeten gaan we het gezellige centrum van Zwolle in. De camperplaats ligt gelijk tegen het centrum. Ondertussen is het wel gaan regenen. We zijn dus bewapend met onze paraplu’s, zodat we niet al te nat worden. Als we door het centrum lopen wordt het weer droog. We doen nog wat boodschappen bij de verderop gelegen Lidl en kokenkoe eten als we weer bij de campers zijn. Als we goed en wel binnen zitten gaat het steeds harder regenen, maar wij zitten lekker droog. ‘s Avonds kijken we onze film en foto’s van onze reis naar Frankrijk.

Zondag 14 oktober:
Als we wakker worden ontbijten we en vertrekken na de koffie naar Nieuwland. WE rijden langs Ommen, Dedemsvaart en komen over kleine binnen wegen uiteindelijk bij camperplaats Bonenstee in Nieuwland. De zon schijnt en nadat we brood hebben gegeten gaan wepaddenstoel een eind lopen. We komen een heleboel paddenstoelen tegen, die ik vastleg op de foto. Er staat wel een koude wind, maar verder schijnt de zon en is het droog. Voor het eten komt de camperplaatshouder, Henk Boon langs, drinkt gezellig een biertje mee en we zitten een behowandelenorlijk tijdje te kletsen. Daarna maken we ons eten klaar en eten bij Els en Loek in de camper. ’s Avonds kijken we naar Boer zoekt vrouw.

Maandag 15 oktober:
We worden rond half 9 wakker van de klopgeest, die naast ons staat. Na het ontbijt en de koffie lozen en vullen we alles en gaan op pad, nEmmenaar Emmen, dat op een kilometer of 35 verderop ligt. In Emmen moeten we even zoeken waar de camperplaats is, maar daarna eten we een broodje. Er staan nog een camper en een busje. Volgens de meneer van de dierentuin wordt er veel gestolen, maar wij laten de campers toch alleen en lopen de stad in. Er staat een koude gure wind. Emmen heeft een behoorlijk groot overdekt winkelcentrum. Als we later weer bij de campers terug zijn, zijn er al meer campers gekomen en aan het eind van de avond staan er uiteindelijk 6 in totaal. In hotel Hampshire, direct naast de camperplaats is een sportschool en we zien 2 groepen mensen sporten, boven is een grote groep vrouwen aan het bodyfitten en beneden is een groep aan het spinnen. Wij kijken naar de tv en gaan rond een uur of 11 naar bed.

Dinsdag 16 oktober:
Als we wakker worden zien we dat er nog een busje op de camperplaats bij is gekomen. Het is vandaag koud en guur en het regent ook nog. We besluiten, nadat we bij de Lidl boodschappen hebben gedaan om met dit weer toch maar niet naar Bourtange te gaan. We gaan via Borger, waar we een hunebed op de foto zetten en een boterhammetje eten naar Assen. Op de camperplaats is nog maar een plaatshunebed in Borger, waar Els en Loek gaan staan en wij parkeren een eindje verderop.  Wij gaan de stad in. Het regent niet meer, maar er staat nog steeds een gure wind. Als we weer terug bij de campers komen, is er ondertussen een plaats vrij gekomen, waar wij gaan staan. Nu hoeven we gelukkig niet verder en kunnen we hier toch aan de haven overnachten.

Woensdag 17 oktober:
Voordat we weer verder gaan, lozen en vullen we alles. We rijden verder naar Groningen. Het weer is nog steeds niet echt mooi. We rijden naar Ikea aan deScandinavisch dorp Sontweg, waar we gaan winkelen en eten. Daarna kijken we bij de P en R, maar er zijn geen overnachtingsplaatsen. We besluiten naar Eelderwolde te gaan en staan uiteindelijk naast het Scandinavisch dorp, waar ook een restaurant is en allemaal kleine houten blokhutten. We lopen een mooie ronde langs het water en door de bossen. DE honden genieten hier echt van, omdat we de laatste dagen niet echt een lekkere wandeling hebben kunnen maken. We eten een broodje als we weer terug komen en kijken tv. Er komt nog een Hymer bij als het al donker is om een uur of 9 en zo overnachten we hier met z’n drieën.

Donderdag 18 oktober:
Na het ontbijt vertrekken we naar Roden, waar we naar de Vrijbuiter willen. Overal zijn ze met de weg bezig en ook nu moeten we menig omweg maken om er uiteindelijk te komen. Nadat we ook nog bij een wolwinkel in Roden zijn geweest gaan we door naar Appelscha. Het laatste stuk rijden we op een smalle weg, wat een deel van de Veen en Woudenroute blijkt te zijn. Dit is een mooie, maar smalle route door het veengebied. Ook in Appelscha moeten we eerst door over de Vaart Zuidzijde, omdat de Noordzijde open ligt. Onderweg nemen we het winkelcentrum en doen boodschappen.  Aan het einde van het dorp kunnen we eindelijk terug naar het begin, waar we op nummer 104 van de Vaart Noordzijde de camperplaats bij de Compagnonshoeve nemen. We drinken eerst koffie en tegen 6 uur eten we warm.  Als het donker is, is het ook helemaal donker, omdat er geen lamp schijnt op de camperplaats. We zitten nog gezellig bij elkaar en kijken een filmpje.

Vrijdag 19 oktober:
Als we wakker worden, hebben ontbeten en de koffie op hebben gaan we weer verder naar Meppel. Onderweg begint de zon te schijnen en we rijden door het Drenst-Friese wold. Langs de Smildervaart komen we in Meppel, waar we op de mooie camperplaats gaan staan. Nauit eten in Meppeldat we een broodje hebben gegeten lopen we de stad in. Ook hier is een wolwinkel, maar  om echt mooie wol te kopen, zonder patroon is best moeilijk.  Als we weer bij de campers terug komen zijn Joop en Marie gearriveerd met hun camper. We drinken buiten in de zon koffie en gaan daarna met z’n allen uit eten bij de muggebeet, een gezellig restaurantje naast de Meppeler toren. Het verhaal gaat dat vroeger de toren in brand stond en dat toen de brandweer ter plaatse kwam het om een zwerm muggen ging, die om de toren hing. De Meppelaars heten daarom ook Meppeler Muggen. Na het eten lopen we weer terug naar de camperplaats en zitten nog gezellig bij elkaar.

Zaterdag 20 oktober:
Nadat we hebben ontbeten drinken we buiten koffie. Het is bewolkt en niet zo zonnig als er eerst werd voorspeld. Na de koffie vertrekken Els en Loek naar huis, omdat Loek zondagavond weer moet werken. Wij blijven met Joop en Marie in Meppel staan. Na de lunch lopen we de stad in. We bekijken eerst de 2 molens. Bij een van de twee is het kinderdag. De kinderen kunnen daar pannenkoeken, broodjes bakken en marMeppelshmallows maken. Het is vandaag een stuk kouder dan gisteren. In de stad is het gezellig druk. Voordat we weer terug naar de campers gaan drinken we koffie bij de muggenbeet, omdat we daar gisteravond kortingsbonnen voor hebben gekregen. Terug bij de campers zitten we nog buiten tot we gaan koken en eten. In de avond zitten we gezelig bij elkaar in de camper van Joop en Marie.

Zondag 21 oktober:
Na half 9 staan we op en na het ontbijt maken we alles klaar voor vertrek. Al het water en de wc lozen we en zo hoeven we thuis niet zoveel meer te doen. Na half 11 nemen we afscheid en vertrekken we naar huis. Het weer is vandaag niet echt bijzonder. Het is mistig en er staat een fris windje, maar ondanks het koude weer hebben we een leuke week gehad. 

Paddenstoelenschilderij Paddenstoel

Schilderijen geschilderd naar de paddenstoelen in Drenthe