globe                  
                             Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2012 J.J.V.

Home

Omhoog

2012

kort op stap in NL

Frankrijk

Reunie KCK

Herfstvakantie

Duitsland
Duitsland                                          Duitsland

Vrijdag 14 december 2012:onderweg
Dit weekend gaan we naar het Sauerland. Na 10 uur vertrekken we. We moeten ongeveer 300 km rijden en als we in het Sauerland komen zitten we gelijk in de sneeuw. Er ligt een behoorlijke laag, wel 55 cm, zoals we van te voren op internet hadden gezien. We rijden door Winterberg en komen net vooronze hotelkamer 3 uur aan in Hesborn-Hallenberg, waar we hotel "Haus Zur Sonne"  snel hebben gevonden. Els en Loek zijn er nog niet, maar als we aan het inchecken zijn verschijnen ook zij. We krijgen mooie kamers en pakken onze spullen uit. Daarna nemen we beneden een lekkere kop koffie. Dan gaan we weer naar de honden en maken een wandeling door het dorp Hesborn, waar we ons bevinden. We eten heerlijk en goedkoop in ons hotel en kijken nog tv voordat we naar bed gaan. Het is ondertussen gaan regenen en als de mannen de honden uit laten melden ze ons dat de sneeuw op straat minder wordt.

Zaterdag 15 december:
Als we opstaan en de honden naar buiten moeten blijkt het aardig gWinterberglad te zijn. Door de regen, is het er niet beter op geworden. We doen ons te goed aan een rijk gevuld ontbijtbuffet. Daarna gaan we met een auto naar Winterberg. De sneeuw en de ijspegels van de daken zijn ook aan het smelten en je moet oppassen dat je niets op je hoofd krijgt. Er zijn behoorlijk wat winkels en er is een kleine kerstmarkt, die maar uit een paar kraampjes bestaat. We shoppen, eten wat bij een restaurantje en zijn om 4 uur weer in het hotel, waar we genieten van cappuccino Winterbergen door de cheffin gebakken wafels met ijs, kersen en slagroom. We gaan weer naar onze kamers en als we tegen 7 uur gaan eten zitten we nog steeds aardig vol. Desalniettemin eten we weer erg lekker, maar nemen geen koffie na het eten, wat de serveerster niet verwondert, na die wafels op zo'n laat tijdstip. Zij vertelt ons dat ze gisteravond last had van de hoge temperatuur en de regen. Zij woont tegen de berghelling en door het smeltwater was de weg veranderd in een beek van een centimeter of 30 diep. Wij kijken nog tv op onze kamer en gaan daarna naar bed.

 

Zondag 16 december:
Vandaag gaan we alweer naar huis. Na ons tegoed hebben gedaan aan het ontbijt pakken we onze spullen, rekenen af en vertrekken. We rijden 200 km en stoppen in Moers, waar we de stad in gaan. We eten een hapje en lopen over de kerstmarkt. De winkels zijn ook open en nadat we een poosje rond hebben gelopen gaan we weer verder, omdat we niet te laat thuis willen zijn. Het was een gezellig weekend, we nemen afscheid van elkaar en gaan elk naar ons eigen huis.
                                         Kerstmarkt in Moers

 

                                                                          Kerst 

Zondag 23 december:ons hotel
Net na 10 uur vertrekken we van huis. Alles zit netjes in de auto. Ook de langlaufskies pasten er ruim bij in, dus waarom zouden we een koffer op dak meenemen. Nergens voor nodig dus. Onderweg eten we broodjes bij de koffie in Bestwig, naast het station. Een eindje verderop vinden we achter het raadhuis een camperplaats. We rijden door en net na 2 uur zijn we in het hotel in Brilon. Hotel “Starke” staat mooi centraal op het marktplein en onze kamer op de 2e verdieping heeft mooi uitzicht op het plein. Nadat we bagage boven hebben gebracht zetten we de auto een eindje verder op de parkeerplaats. We kijken even in het restaurant dat morgen open is en spreken daar af dat we daar komen eten. De hele dag heeft het al geregend en ook nu stopt het niet. We lopen tegen half 5 een rondje door het dorp en zien waar we morgen even willen gaan winkelen. Nu zijn de winkels dicht. Vanaf onze kamer zien we ondertussen de lampjes op het plein. Naast ons hotel staat het raadhuis. Midden op het plein staat de Petrusbron. Daarnaast hebben ze een grote kerstboom met verlichting neergezet. We kijken verder door de hele Steinweg tot aan de Evangelische kerk. Niet ver achter het hotel staat een mooie grote kerk  ”de Propsteikerk Sint Petrus en Andreas” die rond 1250 is gebouwd.  Deze drie schepige kerk is echt de moeite waard. Hij is in meekerk in Brilonrdere bouwstijlen gebouwd en heeft een mooie grote toren. Om 6 uur gaan we naar beneden en eten in het restaurant van ons hotel. Het eten is goed en niet duur. Het restaurant zit best behoorlijk vol. We zijn in het hotel nog niet echt veel mensen tegen gekomen. Morgen bij het ontbijt zullen we wel zien hoeveel mensen er eigenlijk zijn. Na het eten gaan we naar boven, drinken koffie en kijken tv. Voor het slapengaan laten we Tommie nog een keertje uit. Het regent ondertussen nog steeds.  

Maandag 24 december:
Nadat we genoten hebben van een lange nachtrust, staan we op. Alleen om 5 uur was er lawaai buiten in het straatje naast het hotel, waar wij ook een raam hebben. Het is al best druk op straat. Veel mensen lopen met tassen voor het hotel langs. Wij gaan eerst naar beneden om te ontbijten. Er is een uitgebreid buffet. Als we bij de kamer terug zijn, komt de schoonmaakster net langs. We krijgen een schaaltje vol chocola en koekjes en een fles sprudelwater. We gaan weer naar beneden en gaan winkelen.  Overal zijn volop aanbiedingen. Als we weer terug zijn nemen we de auto en rijden naar de Lidl om een paar boodschapjes te doen. In de kamer eten we onze gekochte croissantjes op en daarna zitten we gezellig bij elkaar te puzzelen en tv te kijken. Vandaag is het een droge dag. Op een gegeven moment wordt het weer druk op straat. Veel mensen lopen in de richting van de grote kerk. Tegen half 5 lopen we een rondje om wat foto’s te maken en Tommie weer uit te laten. In heel Brilon is weinig groen om een hond uit te laten. We hebben echter een plekje gevonden waar we Tommie wel uit kunnen laten.  Als we langs de grote kerk komen zien we dat die is gesloten. Er staat aan dat er ergens anders iets te doen was. Daar zijn die mensen dus naar toe gegaan. Tegen half 7 gaan wde krant lezene naar restaurant Quellenhof waar we vandaag gaan eten. Er zijn vandaag maar 2 restaurants open, omdat het kerstavond is. Rex krijgt zijn eten in een houten kruiwagentje geserveerd met een sterretje erop. Heel feestelijk en rijk gevuld met vlees, champignons en aardappeltjes. We eten allebei weer lekker vandaag. We gaan weer terug naar het hotel en kijken tv. De dag is alweer voorbij en we hebben het heerlijk rustig aan gedaan.

Dinsdag 25 december, eerste kerstdag:
 Als we wakker worden regent het zoals de weersvoorspelling aan heeft gegeven. Rond 10 uur zitten we aan het ontbijt. Er een Duits stel naast ons, dat gisteren ook in hotel Quellenhof heeft gegeten. We maken een praatje over onder andere het weer, waar we vandaan komen en wat we gaan doen vandaag. Ondertussen wordt de zaal in orde gebracht voor een groot feest. Wij gaan als we klaar zijn eerst weer naar onze kamer. Het regent best wel hard en we besluiten pas later op stap te gaan. Rond half 2 gaan we naar beneden en lopen door de Bahnhofstrasse op zoek naar het Griekse restaurant wat vandaag open moet zijn. Als we hem gevonden hebben bespreken we daar een tafeltje. We onWillingentdekken net over het spoor nog een aantal grote winkels, waar we donderdag een kijkje zullen gaan nemen als ze weer open zijn. Nu is uiteraard alles gesloten. Daarna nemen we de auto en rijden door Brilon-Wald, wat ruim 6 km verderop ligt naar Willingen. Brilon-Wald stelt niet echt veel voor. De riviertjes onderweg zijn allemaal ruwe stroomjes geworden, die amper nog binnen hun oevers blijven. Dit komt doordat de sneeuw de afgelopen tijd fors is gesmolten en het ook veel heeft geregend. In Willingen is het best druk. De ski-pistes zijn open en worden door een sneeuwkanon voorzien van kustsneeuw. Vlak naast de skipiste is een camperplaats. We komen ook langs de camperplaats direct naast de ijsbaan. In Willingen zijn een aantal winkeltjes open.  We lopen door de hoofdstraat en bekijken alles. Gelukkig is het ondertussen droog geworden, zodat we niet kletsnat worden. Nadat we weer bij de auto zijn rijden we weer terug naar Brilon. Het lijkt wel dat Brilon de grootste stad in de hele omgeving is. Als we vanaf de kamer weer zien dat er mensen omhoog kijken naar het raadhuis, naast ons hotel als de klokken daar weer  hun melodietje spelen zien we vanuit het raam dat er een poppen tevoorschijn zijn gekomen en dat die rondgaan. Morgen gaan we dat zelf ook eens beter bekijken vanaf het marktplein. Nu is het alweer bijna donker. Rond kwart over 6 lopen we naar het Griekse restaurant om te gaan eten. Ook hier is het niet echt heel erg druk. We eten met smaak en zien dat het ondertussen weer is gaan regenen. We hebben geen paraplu bij ons, maar als we klaar zijn met eten is de regen inmiddels ook gestopt, zodat we toch weer droog terug kunnen lopen. Op de kamer kijken we nog tv voor we gaan slapen.

Woensdag 26 december, tweede kerstdag:
Als we wakker worden regent het alweer pijpenstelen. Na het ontbijt, onze Duitse vrienden nemen afscheid, gaan we weer naar onze kamer. Om 11 uur zien we dat de de poppen weer uDiemelseeit het raadhuis naar buiten komen. Morgen moeten we om die tijd dus buiten voor de deur kijken en foto’s nemen. We lopen als het droog is een ronde door het stadje om te kijken of er meer restaurants zijn waar we zouden kunnen gaan eten. We besluiten vanavond gewoon in ons eigen hotel te eten. We gaan weer terug naar onze kamer, eten een soepje en nuddles en rijden na half 2 richting de Diemelsee. We komen door een heel mooi gebied, over een best steile weg en rijden daarna langs de Diemelsee naar de stuw bij Heringhausen. In Adorf constateren we dat we beter een stukje langs dezelfde weg terug kunnen rijden, omdat we anders wel erg ver uit de buurt komen. Daarna gaan we via Willingen weer terug naar Brilon. Nadat het een poos droog was, gaat het toch weer regenen voordat we in Brilon aankomen. Gelukkig is de bui dit keer maar van korte duur en kunnen we droog naar het hotel lopen. Later eten we beneden in het hotel. Het is overvol en ze hebben gelukkig nog net een plekje voor ons. We kijkBrilon bij avonden op de kamer tv, eten een toetje en drinken koffie.

Donderdag 27 december:
Na het ontbijt waarbij het restaurant weer overvol is, het hele hotel lijkt wel boordevol te zitten, gan we met de auto naar de winkels net voorbij het station. Daarna rijden we door naar Olsberg, waar we nog leuke koopjes tegenkomen. Olsberg is echter niet zo heel groot en we rijden daarna door naar Willingen, waar alle winkels nu open zijn. Hier zien we echter niet echt iets leuks. We slaan nog wat chocola in, Rex zijn favoriete bezigheid bij de Lidl en keren rond kwart over  3 weer terug in Brilon. Om 5 uur hebben we de hond uitgelaten en staan we in de regen Het poppenspel in het raadhuiste wachten voor het stadhuis, om de de poppen uit hun raampjes hun voorstelling te zien doen. Het is echter zo weer voorbij en we gaan weer snel naar binnen . We willen bij restaurant Quellenhof eten, maar weten niet of die vandaag wel open zijn. Net was het er donker, dus misschien hebben ze op donderdag wel ruhetag. Als we om kwart over 6 voor de deur staan zijn ze echter gewoon open. Ook nu eten we hier weer met veel smaak. Het heerlijke ijsje, de Deense cup, een Hollandse hadden ze helaas niet, maakte alles af. Als we weggaan vraagt de waard  of we nog langer in Brilon blijven Wij antwoorden dat we morgen weer naar huis gaan en dat we nu wel genoeg van de regen hebben genoten. We lopen in de regen weer terug naar ons hotel. In onze kamer pakken we de meeste dingen al zover in, zodat we morgen niet zoveel meer hoeven te doen en snel kunnen vertrekken. We kijken nog wat tv en gaan niet al te laat naar bed.

Vrijdag 28 december:
We staan niet zo laat op en ontbijten. Vannacht heeft het gevroren en Rex moet krabben. De zon schijnt en het lijkt een heerlijke dag te worden. Nadat de auto voor het hotel staat pakken we de spullen in, betalen en vertrekken. We rijden via Moers waar we nog even winkelen. Als we thuis komen regent het alweer.