globe                  
                             Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2011 J.J.V.

Home

Omhoog

2011

kort op stap in NL

carnaval

Weekenden Belgie

Rhodos

Pinksteren Kalkar

Polen

Reunie KCK

Moezel

Harz
Duitsland                  Weekenden België

                                                 Paasweekend

Vrijdag 22 april:
Rond kwart voor 10 vertrekken we van huis. Het wordt vandaag weer een heerlijke dag en de voorspelling is dat het wel 26 graden wordt. We gaan eerst naar Veghel, omdat Rex nog even langs zijn werk wil. Daar aangekomen is iedereen natuurlijk erg nieuwsgierig naar onze camper en hij wordt van alle kanten bewonderd. Via Eindhoven vervolgen wLiere onze weg (A67) naar België. We komen langs Turnhout en slaan verderop af naar Lier. Hier gaan we op zoek naar de camperplaats aan de Zaat. We rijden midden door de kleine straatjes van Lier, waar de weg op een gegeven moment is afgesloten. We moeten vervolgens de rondweg af en komen dan vrij vlot op de camperplaats aan, waar Els en Loek ook nog maar net staan. Het is inmiddels al 12 uur geweest.  We zetten de camper netjes naast die van hun en eten daarna een broodje. Vervolgens lopen we langs de rivier de Nete (hier zijn de grote en de kleine Nete te vinden), waar een wandelpad is van 5,6 km. De bomen langs het pad “regenen” pluisjes. Het is een mooie route waar veel mensen gebruik van maken. Als wij daarna aan de andere kant bij Lier terug lopen gaan we door het park het stadje in. We lopen door de winkelstraat en bekijken de winkeltjes. We eten een heerlijk ijsje en genieten van de zon. In het centrum bekijken we het raadhuis met de toren en de Zimmertoren met allerlei uurwerken en zonnewijzers. Verder is er nog een grote kerk met een aparte toren. Als we klok Zimmertoren Liereindelijk weer bij de campers terug komen dan is het bijna kwart voor 5. We hebben zeker meer dan 7 km gelopen en we voelen onze voeten wel. Als we onze tafel en stoelen buiten hebben en net zitten verdwijnt de zon achter de wolken. Er is onweer en een beetje regen voorspelt voor vandaag. Het begint lekker te waaien en de wolken worden steeds donkerder. Even later wordt het echter alweer lichter en lijkt de regen voorbij getrokken te zijn. Als we even later bij de frietkraam staan om een frietje te halen vallen er enkele dikke druppels. Het zet echter niet door, want als we hebben gegeten dan is het alweer droog. We kunnen nog een poos buiten zitten, omdat het weer echt super is. Het lijkt ineens wel zomer, terwijl het nog maar april is. We drinken samen gezellig koffie en krijgen er nog gebak bij ter ere van de verjaardagen van Els en Loek de afgelopen week. Ondertussen wordt het steeds drukker op de camperplaats, waar eigenlijk maar 2 plaatsen zijn. Er staan in totaal 10 campers. Af en toe lopen er wat Belgen langs, die hun hondjes gaan uitlaten. We gaan naar binnen, omdat het frisser wordt en spelen een spelletje domino. Als Rex en Loek daarna de honden uitlaten wil Tommie niet meer de kant op van vanmiddag. Hij is nog moe van de lange wandeling. Sinds we terug zijn heeft hij alleen maar in zijn mand gelegen.

LierZaterdag 23 april:
Als we wakker worden van het geklop van Loek, staan we op. Daarna gaan Loek en Rex eerst naar de bakker om broodjes en croissantjes te halen. Als we hebben ontbeten lopen we eerst weer de stad in. We lopen langs het Begijnhof. Hier woonden vroeger ongetrouwde vrouwen. We lopen verder naar de markt, die momenteel niet bij het raadhuis is, maar een eind verderop in de stad. Daarna lopen we over de dijk terug naar de camperplaats. Nadat we weer brood hebben gegeten rijden we naar de benzinepomp, tanken, omdat het hier vrij goedkoop is en rijden vervolgens naar de andere camperplaats om onze wc’s te lozen. Daarna rijden we binnen door via Duffel, Puurs en Dendermonde verder richting Gent. Onderweg zien we dat het 30 °C is. Daarna nemen we toch even het laatste stuk over de snelweg. In Gent nemen we de camperplaats aan de Driebeekstraat. Hier sta je vlakbij de snelweg. We pakken de stoelen en gaan in het zonnetje buiten zitten. We genieten van de rust en de koffie. We kunnen vandaag buiten eten , want het is nog steeds lekker weer. Rond half 10 lopen we nog een ronde. Tommie is niet echt enthousiast. Pas als we weer in de buurt komen en hij de weg terug weet, gaat hij harder lopen om weer snel thuis te zijn. We drinken buiten nog een glaasje en gaan naar bed.

Zondag 24 april, eerste Paasdag:
Rex en Loek gaan eerst naar de bakker om brood te halen. We ontbijten met een gekookt eitje van Loek.  Als Rex en Loek na het ontbijt een stuk met de honden willen lopen, draait Tommie gelijk weer om als hij heeft geplast en gepoept. Hij wil geen stuk wandelen. Loek loopt alleen met Belle. Daarna rijden we naar het viaduct, waar we de campers parkeren en met de gratis pendelbus naar de markt gaan. De honden blijven in de camper. Hier staan hele andere kooplui op de markt dan in Lier. Nu kunnen we een paar leuke koopjes bemachtigen. Met de bus van 5 over half een keren we weer terug bij de campers. We rijden binnendoor via Laarne, waar we langs een aardig kasteeltje komen via Dendermonde naar Mechelen, waar we bij de Nekker op de campergedoogplaats gaan staan. Hier is het behoorlijk druk met auto’s. Mensen zijn vrij vanwege Pasen en doordat het zulk warm weer is, ook vandaag hebben we weer 30 graden zien staMechelenan onderweg, komen mensen hier bij de Nekkerplas zwemmen. Vrijdag is hier net een jongetje van 4 jaar verdronken hebben we op de radio gehoord. Heel vervelend, maar het weerhoudt mensen niet om weer te gaan zwemmen. Wij zitten tussen de campers in de zon en drinken wat. Een poosje later gaan we een stuk wandelen. Tommie heeft het al snel weer gehad met de wandeling, maar hij moet uiteraard wel mee terug. Hij is blij als hij zijn mandje weer ziet in de camper en komt daar pas weer uit als het eten klaar is. Hij is zoals altijd hongerig en eet snel zijn bak leeg. Wij doen vervolgens de afwas en zitten lekker nog een poos buiten.

MechelenMaandag 25 april, tweede Paasdag:
Als we opstaan schijnt de zon alweer. We eten lekker buiten en genieten van het heerlijke weer. Na 11 uur vertrekken we en zoeken een parkeerplaats in het centrum, zodat we vandaar uit de stad in kunnen lopen. Ook Mechelen is een leuke plaats, In het midden prijkt een mooie kerk en een groot marktplein met oude geveltjes. Langs de grachtjes lopen we later weer terug naar de campers. We rijden een stuk snelweg en nemen een parkeerplaats waar we gezamenlijk lunchen tussen de campers in. Daarna nemen we afscheid en rijden nog een stuk achter elkaar aan totdat Els en Loek afslaan naar Bergeijk. Wij rijden verder langs Eindhoven naar huis. Het was een heerlijk warm en ontspannen weekend.

                                             Hemelvaartweekend

Donderdag 2 juni 2011:
We vertrekken om 9 uur en zijn rond kwart over 10 inHamoir Bergeijk bij Els en Loek. We bekijken hun nieuwe camper. Het is echt een super ding, een Hymer B654, mooi grijs van buiten en zeer luxe van binnen. De indeling lijkt op de onze, maar hij is een meter langer en 8 jaar jonger. Nadat we uitgekwijld zijn, rijden we van Bergeijk bijna gelijk België in. Na een uurtje rijden stoppen we in Houthalen en drinken koffie. Een poos later stoppen we nog een de Ourthekeer in Tongeren, waar we een broodje eten op de camperplaats. In Tongeren zien we als we doorrijden van ver een mooie kerk. Het centrum is zeker de moeite waard, maar dat bekijken we een andere keer wel. Nu gaan we door naar Hamoir in de Ardennen. Nadat we Luik zijn gepasseerd komen we in door de mooie omgeving, die bestaat uit bergen en bossen. In Hamoir is het best druk op de camperplaats, maar we kunnen onze twee campers nog wel kwijt. Langs de camperplaats loopt de rivier de Ourthe, waar vanuit hier veel wordt gekanood.  Er staan allemaal campers van verschillende nationaliteiten. Zo staan er uiteraard Belgen, Duitsers, Nederlanders, maar ook een Engelsman. We genieten van de zon, die lekker warm schijnt en na het eten gaan we een wandeling maken langs de Ourthe en gaan door de winkelstraat van Hamoir weer naar de campers terug. Nu begint het wel af te koelen terwijl we koffie drinken. We gaan binnen in de nieuwe camper van Els en Loek gezellig nog verder kletsen voor we naar bed gaan.

Vrijdag 3 juni:Hotton
We worden wakker van het geklop van Loek. Nadat we ons hebben aangekleed gaan Rex en Loek de honden uitlaten en daarna gaan ze broodjes halen. Na het ontbijt rijden we verder via Barvaux, waar we boodschappen doen bij de Aldi, naar Hotton, waar we op de camperplaats gaan staan. We eten een boterham en lopen daarna de plaats in. Ook hier loopt de Ourthe door de plaats. Verder zijn er wat winkeltjes en een boetiekje, waar we wat kopen. Daarna gaan we door via Marche-en-Famenne naar Rochefort, waar we de camperplaats nemen om te overnachten. De zon schijnt vandaag weer heerlijk en we genieten van onze rRochefortust en literatuur in het zonnetje, bij een kopje koffie, die Loek weer eigenhandig heeft gezet. Een plakje cake erbij en het plaatje is compleet.  Na het eten lopen we Rochefort in. We lopen over het bruggetje en dan de berg op naar boven,waar het centrum is. Er staat een grote feesttent en er zijn allerlei feestelijkheden. Midden in het plaatsje staat een grote kerk. Van bovenaf kijk je ook mooi op de camperplaats. Het is nog steeds 26 graden, ondanks dat het al laat is. Als we weer bij de campers zijn kijken we in de camper van Els en Loek of de tv ontvangst heeft. Nadat we om half 12 naar bed gaan hebben we tot na 2 uur nog last van de muziek uit de feesttent, die vanaf boven over het dal klinkt.

Zaterdag 4 juni:
Als we opstaan gaan we voor de eerste keer gebruik maken van onze douches. In beide campers doen we dit met veel plezier. Daarna lopen de mannen met de honden en gaan brood halen bij de bakker. Na het eten lopen we nog door het centrum, waar allemaal kraampjes staan. Ik koop een ketting en Els een sjaaltje met een broche. RochefortAls we weer terug zijn vertrekken we. We lozen eerst in Han sur Lesse. Het is erg warm vandaag en we kunnen de grotten dus niet bekijken, omdat de honden niet mee kunnen en met deze hitte niet zo lang in de camper kunnen blijven. Nadat we brood hebben gegeten gaan we via Cretoy door naar Huy, waar we eerst langs de Maas kijken. De camperplaats is vol (er zijn maar 2 plaatsen) en na de koffie  gaan we op zoek naar de andere plaats. Deze blijkt achter 2 bushaltehokjes te zijn en direct langs een muur en het blijkt dat we hier niet gemakkelijk met onze campers kunnen staan. We parkeren aan de overkant en lopen de stad in. Het is al vriHuyj laat, maar toch vinden we nog een leuk winkeltje, waar zowel Els als ik wat kopen. Daarna gaan we bij de buurman een ijsje eten. We lopen verder door de stad en gaan daarna weer naar de campers. We gaan op zoek naar de andere camperplaats, maar vinden wel een gereserveerd veld met allemaal Belgen. Helaas kunnen wij daar niet staan. Als we verder bekijken waar nog een camperplaats is is dat nog zeker een uur rijden. We besluiten naar de camping (Mosan) te gaan. Deze is vlakbij de kerncentrale. Een Iranees is beheerder en tegenover ons staan mensen, die ons herkennen uit de camperzaak in Almere. Ook zij hebben een Hymer 574 gekocht, alleen hebben zij geen hefbed, maar op die plaats kastjes. Wij gaan barbecueën en ondertussen wordt het wat bewolkter. Het weer slaat, zoals is voorspelt zeker om. Loek en Rex gaan met de jonge man een pilsje drinken, terwijl hij de rekening opstelt en allerlei verhalen vertelt. Gelukkig spreekt Loek Frans, want Rex kan hier echt niks van. Daarna drinken we nog koffie buiten en genieten van onze rust. Als het begint te sputteren gaan we binnen zitten in onze camper.Sint Truiden

Zondag 5 juni:
We staan rond 9 uur staan we op. Na het ontbijt lopen de mannen nog met de honden. De zon schijnt ook vandaag weer. Vannacht heeft het wat geregend, maar niet echt heel veel of heel lang. Tegen half 12 rijden we verder naar St. Truiden, waar we bij de Begijnhof gaan eten. De camperplaats blijkt even verderop te zijn. Wij lopen eerst over de Begijnhof en bekijken de kerk. Daarna gaan we met de campers naar de camperplaats, die net vernieuwd is. Alle voorzieningen zijn aanwezig. We drinken koffie en lozen ons afvalwater en wc en nemen afscheid van elkaar. Het is inmiddels kwart voor 4 en het begint een klein beetje te sputteren. We rijden nog tot we bijna in Valkenswaard zijn achter elkaar, dan slaan Els en Loek af naar Bergeik en rijden wij verder naar Oss. Om half 6 zijn we thuis en ook nu schijnt het zonnetje alweer. Eigenlijk hebben we vandaag maar een paar druppens gehad en heeft het niet echt geregend. We hebben echt geboft.