globe                  
                             Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2011 J.J.V.

Home

Omhoog

2011

kort op stap in NL

carnaval

Weekenden Belgie

Rhodos

Pinksteren Kalkar

Polen

Reunie KCK

Moezel

Harz
Duitsland                                                  Pinksteren

Zaterdag 11 juni:
Loek en Els zijn gisteren al in Oss gekomen. Ze hebben op de oprit overnacht en vanmorgen vertrekken we naar Duitsland. We rijden via Grave, Cuijk, Gennep, Kleve naar Kalkar. De Kalkarcamperplaats is aan de rand van het stadje.  We eten een broodje en lopen daarna het dorp in. Op het veld naast ons zijn jongeren bezig met allerlei sporten. Er staan allemaal auto’s aan de kant van de weg en het is een drukte van belang. Ze hebben geluk, het zonnetje schijnt nog vrolijk. Het dorp heeft meerdere oudere gebouwtjes. Leuk om te zien. Helaas zijn eigenlijk alle winkeltjes vanaf 1 uur gesloten, alleen de Aldi aan de andere kant van het dorp is wel open. We doen daar enkele boodschappen en als we weer buiten komen is het aardig donker geworden. We lopen buiten langs over een wandelpad terug en onderweg begint het te onweren en behoorlijk te regenen. We gaan snel onze campers in. Loek zet koffie en wij snijden de vlaai in stukken. Als de koffie klaar is drinken we die op bij Els en Loek in de camper. Het regent nog steeds. Als het weer droog is gaan we weer naar buiten. Rond 6 uur eten we warm emolen Kalkarn blijven buiten tot het te koud wordt. Dan gaan we binnen in onze camper een spelletje rummicub spelen. Rex wint met de meeste punten en ik met de minste ;) Als de mannen de honden uit hebben gelaten en we naar bed gaan kijken we nog naar het vuurwerk waarmee de dag van het sportfestijn wordt afgesloten.

Eerste Pinksterdag, zondag 12 juni:
Rond half 7 regent het weer behoorlijk. Als we echter om half 9 weer wakker worden schijnt de zon in een mooie blauwe lucht. De mannen laten de honden uit en gaan daarna verse Duitse broodjes halen. DE sportfestiviteiten zijn alweer in gang, de muziek klinkt alweer luid door de luidsprekers. Na het ontbijt wassen we af en gaan lekker zitten lezen. Vandaag verkassen we niet, want we willen van onze rust genieten. Verder hebben we nog niet de wandeling om Kalkar heen gemaakt. Na dBelle bij het watere lunch gaan we op pad. We lopen eerst naar de Kalkarmolen, die uit 9 verdiepingen bestaat. Dit is de hoogste molen in heel Reinland. Daarna lopen we rechtsom de plaats heen over het wandelpad langs het water. Aan het eind van het pad gaat Belle het water in. Ze schudt zich daarna lekker uit. Als je niet oppast dan maakt ze je kleddernat. Daarna lopen we door een straatje naar het plein op het centrum en vandaar uit weer naar de camperplaats terug. Het is behoorlijk warm in het zonnetje. We praten nog met onze aardige buren uit Enschede en drinken daarna Loek zijn heerlijke koffie. Totdat het tijd is om te koken zitten we lekker bij de campers. Na het eten kijken we een filmpje en gaan rond 11 uur naar bed.

TrodelmarktTweede Pinksterdag, maandag 13 juni:
Als we opstaan en onze verse broodjes op hebben gaan we lozen bij het servicepunt en daarna rijden we naar Kalkar wonderland, waar een trodelmarkt is. We parkeren op de parkeerplaats en lopen over de markt. We kopen wat kleding en eten daarna een boterham met vers gerookte forel. Vandaar rijden we naar Goch om de camperplaats te bekijken en daarna drinken we nog wat in Kessel. Om half 4 scheiden onze wegen zich. Els en Loek rijden nog naar hun dochter en wij rijden via Oeffelt, Cuijk en Grave naar huis.

 

 

Belle schilderij

Schilderij van Belle