globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2010

Duitsland

Oostenrijk

Egypte

Engeland

Duitsland KCK

Kleef Duitsland                                                      Duitsland (Werl)

Vrijdag 5 februari 2010:
Om 12 uur pik ik Rex op van zijn werk en rijden we naar Venray, waar we Els en Loek treffen. We eten een hapje en vervolgen onze weg naar Werl, waar we rond half 4 arriveren. Ons hotel is zo gevonden, maar als we willen inchecken, krijgen we te horen dat we een maand later staan ingepland. Ik heb echter wel voor deze datum gereserveerd, maar op de bevestiging staat inderdaad maart in plaats van februari. We krijgen toch nog 2 kamers, die wel wat uit elkaar liggen. Els en Loek op de 1e verhotel Maifelddieping en Rex en ik op de 4e. Verder moeten we morgen naar een familiekamer verhuizen, omdat deze kamers dan gereserveerd zijn. Wij accepteren dat, omdat we allang blij zijn dat we niet direct naar huis moeten. We installeren ons en Rex gaat nog even naar de receptie om iets te vragen. Hij krijgt daar te horen dat ik inderdaad in mijn mail gereserveerd had voor februari. Ter compensatie krijgen we elk een consumptiebon voor een sportdrankje in de bar bij de sportafdeling. Nadat we koffie hebben gedronken, bekijken we het hotel. Er is een grote sauna en een fitnessruimte. Verder zijn er drie badmintonton baantjes en een tennisbaan. Ondertussen is het al 5 uur geweest en lopen we met de honden naar het dorp. Onderweg komen we een restaurantje tegen, waar we erg lekker eten. Ook de honden zijn hier van harte welkom. Na het eten lopen we verder Werl in. Het is toch nog een aardige plaats in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland Westfalen. We vragen bij een Griek een eindje verderop of we daar morgen met onze honden erbij kunnen eten. Ook dit is geen probleem. Nadat we terug zijn in het hotel gaan we naar de sauna. Er is een stoombad, een sauna en een kruidensanarium. Verder zijn er bubbelbaden en er is een relaxruimte met voetenbadjes. Na de sauna gaan we ons drankje nuttigen bij de bar.
Moe en voldaan kruipen we na die tijd in onze kamers in bed.

Zaterdag 6 februari:wandelen in het bos
Om 9 uur zitten we aan een goed ontbijt. Buiten is het mistig. We wachten tot we de andere kamer kunnen betrekken. Het is een dubbele kamer met gezamenlijk gebruik van de badkamer. Op de gang naast de deur zijn echter nog een dames en herentoilet,zodat we als we tegelijk naar de wc zouden willen hiernaar kunnen uitwijken. De kamers zijn iets kleiner dan onze vorige kamers, maar we zijn er zeker tevreden mee. Nadat we ons hebben geïnstalleerd rijden we met een auto door de bosrijke omgeving naar de Mohnesee. Hier gaan we wandelen. Er ligt nog wat sneeuw en we genieten van de omgeving. De honden rennen vrolijk in het rond. Nadat we weer bij de auto zijn gaan we verder naar Soest, een leuke plaats in de omgeving. In de vroege middeSoestleeuwen was Soest (Sosat, Latijn: Susatum), gelegen aan de Hellweg, een belangrijke handelsroute van West- naar Oost-Duitsland, een van de belangrijkste steden van Duitsland. Ook kun je hier gezellig winkelen. We drinken koffie en bekijken de ommuurde stad met best wel een aantal kerken. Ook stroomt er een watertje door de stad heen. De vele oude gebouwen geven de stad een bijzondere sfeer. Als we bij de auto terug keren is het al een stuk frisser geworden. We rijden terug naar Werl en brengen de honden naar de kamers. Ondertussen regent het zachtjes. We nemen de auto naar het Griekse restaurant waar we gaan eten en laten de honden thuis. Ook hier eten we weer heel erg lekker. De restauranthouder vraagt onder het eten of wij die mensen zijn met die honden. Als we bevestigend reageren vraagt hij waar de honden zijn. Wij leggen uit dat deze moe in het hotel liggen. Na het eten gaan we terug naar het hotel en Rex en ik gaan tennissen, terwijl Loek en Els rustig op de kamer blijven. Als we weer terug zijn drinken we nog wat en kijken tv. Rond half 11 gaan we naar bed.

Zondag 7 februari:
Ook nuXanten genieten we weer van het uitgebreide ontbijt. Daarna pakken we de spullen bij elkaar en bekijken we waar we onderweg nog langs kunnen gaan. Ondertussen is het al 11 uur en moeten we de kamers verlaten. We hebben besloten langs Xanten te rijden. We vertrekken en rijden achter elkaar naar Xanten. Xanten is een stad aan de zuidoever van de Duitse Niederrhein in het noordwesten van de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen en behoort tot het district Wesel in het regeringsdistrict Düsseldorf. Het heeft een middeleeuwse stadscentrum met de Klever Tor, de Kriemhildmolen, het Gotische huis en andere historische gebouwen. We parkeren op de parkeerplaats en lopen de stad in. Eerst komen we langs de molen. We drinken koffie met gebak in een konditorei. Er zijn echt veel oude gebouwen en er lopen veel mensen door het stadje. Ook is er een camperplaats net buiten de stad. Als we weer bij de auto's komen nemen we afscheid van elkaar en elk gaan we onze eigen weg naar huis, waar wij tegen 5 uur aankomen. Het was een gezellig en ontspannend weekend.