globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2009

Oostenrijk

Spanje

Duitsland

Kreta

Tsjechie

wadlopen

Tunesie
Oostenrijk                                                                     Oostenrijk

Zaterdag 3 januari 2009:
We vertrekken om 7.30 u. uit Oss. Op het verzamelpunt in Beek drinken we koffie en vervolgen onze reis naar Achenkirch, waar we na een voorspoedige reis, 's avonds om 20.15 u. aankomen. In Achenkirch ligt sneeuw, dat de laatste week is gevallen. Na het eten krijgen we de sleutel van onze hotelkamer en gaan we na de koffer uitpakt te hebben heerlijk slapen.

Zondag 4 januari:
's Morgens na het ontbijt uitzicht vanuit de kamerworden de ski's uitgedeeld en 's middags krijgt Rex zijn eerste langlaufles. Om kwart over 1 lopen we vanaf hotel Geisler naar de loipe. Rex gaat meedoen met de les en ik ga met een groepje een ronde langlaufen. De loipe gaat geleidelijk omhoog door het bos. Daarna heerlijk bergaf naar het dal. De lesgroep heeft het goed naar de zin. De zon schijnt heerlijk en de spiertjes hebben het nodige te verwerkearresleen gehad. Na het douchen rusten we lekker uit en om half 7 dineren we beneden in het restaurant.

Maandag 5 januari:
We staan op tijd op, want we vertrekken om half 9 naar Hochfilzen. Na anderhalf uur rijden, komen we daar aan. Na een kop koffie en hete chocolademelk staan we op de lange latten. Vandaag schijnt de zon net als gisteren. Na een uur zwoegen op de blauwe en rode pistes met een behoorlijke helling erin eten we wat in een gezellig Oostenrijks restaurantje onderweg. Daarna vervolgen we onze weg en rond half 3 zijn we weer bij de bus, waar we onze gewone schoenen weer aantrekken. Om 3 uur rijden we weer richting de Achensee, waar we rond half 5 bij het hotel aankomen. Na heerlijk te hebben gedoucht en een beetje bijgekomen te zijn van de activiteiten schuiven we om 6 uur aan tafel. Na het diner verzorgt Gerard de chauffeur de bingo. Om 11 uur liggen we in bed.

Dinsdag 6 januari:
Vandaag is het Driekoningen en zijn alle winkels gesloten. Om half 10 vertrekken we na het ontbijt naar Pertisau, dat aan de andere kant van de Achensee ligt, om daar te langlaufen. Om 20 over met de banden van de berg af10 staan we op de loipen en wagen we ons aan een blauw parcours van 14 km. De eerste 7 km is omhoog klimmen en zwoegen. Na een stop halverwege vervolgen we de klim en zijn we rond 1 uur boven. Na een kop hete soep in het restaurant, waar we een helboel reisgenoten tegenkomen, gaan we bergafwaarts. In 3 kwartier, die behoorlijk koud zijn, omdat we met een aardige snelheid naar beneden komen, zijn we om 3 uur weer bij de bus. Om 4 uur rijden we weer naar Achenkirch terug. Rond 6 uur begint het bauernbuffet en om kwart over 8 gaan we met een grote groep naar de berg, waar we met autobanden van de berg af glijden. Met een lift word je omhoog getrokken en daarna glijd je op de band met grote snelheid naar beneden. We sluiten dit evenement af met glühwein. Al met al was het een hele gezellige en geslaagde dag.

Woensdag 7 januari:
Om 9 uur vertrekken we met de bus naar Westendorf, waar we vandaag gaan langlaufen. Eerst gaan we in Westendorf winkelen. We hebben geluk, ik kan een leuk koopje bemachtigen. Daarna gaan we langlaufen. Onderweg eten we in de zon op een terras een hapje. Helaas is de loipe in het bos alleen maar plat zonder sporen en op de terugweg is  het daar ook nog eens behoorlijk koud door je in de schaduw loopt. Om half 4 rijden we weer terug naar het hotel in Achenkirch, waar we tegen half 7 eten. Om kwart over 8 verzamelen we ons voor het hotel voor de lantaarnwandeling, die ruim een half uur duurt en af wordt gesloten met glühwein.

langlaufenDonderdag 8 januari:
Om kwart voor 9 vertrekken we naar Seefeld, Als we daar aankomen is de zon nog niet te zien. De bomen zijn fantastisch wit van de sneeuw en de rijp. Het eerste stuk van het rondje langlaufen is dan ook nog ijzig koud. Als we daarna de wind in de rug krijgen wordt het beter. Als we daarna in Seefeld lopen komt de zon er ook nog bij. Als we dan weer op de ski's staan is het schitterend. De zon schijnt op de in Seefeldwitte bomen en op de bergtoppen. Weer een prachtige dag dus. 's Avonds na het diner hebben we de muziekavond. De postbode van het dorp, Willie P. treedt  op en vermaakt de hele groep. Er wordt vlijtig gedanst.

Vrijdag 9 januari:
Tot half 10 kunwitte bomenprachtnen we ontbijten en daarna gaan we boodschappen doen bij de Spar. Daarna pakken we de latten en gaan de dorpsloipe op rond het kapelletje en we bekijken het centrum van het dorp. Als we weer in het hotel zijn maken we onszelf een kop soep en daarna nemen we samen met Joop de route door het bos. De hele week boffen we al met het weer en ook nu is de zon weer van de partij. Nadat we hebben gedoucht pakken we de koffer in, die we na het diner bij Gerard de chauffeur moeten inleveren.

Zaterdag 10 januari:
Vandaag gaan we weer naar huis. We ontbijten om 6 uur. Nadat we een poos in de bus zitten en het licht is geworden gaat ook vandaag de zon weer schijnen. Na een voorspoedige rit, komen we weer in Nederland, waar ondertussen ook sneeuw ligt. Om kwart voor 8 zijn we weer in Oss.