globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2007

Oostenrijk

Duitsland

Hemelvaart

Turkije/Kos

Brussel
Oostenrijk                                                                     Oostenrijk

Zaterdag 6 januari 2007:
Om half 8 vertrek ik uit Oss. In Beek zijn er veel bekenden, zoals de hele damesgroep van vorig jaar, Joop en Dirk en Sonja. Na de kons hoteloffie vertrekken we netjes op tijd om half 10 naar Abersee aan de Wolfgangsee. De groep bestaat uit 29 mensen. Gerrit-Jan, onze chauffeur, rijdt behoorlijk door en 's avonds om kwart voor 9 zijn we bij Gasthof Zinkenbachmühle in Abersee. Het hotel is genoemd naar de watermolen, die hier vroeger aan de Zinkenbach (beek) stond. Toen was er een bakkerij en in de molen werd het meel voor deze bakkerij gemalen. Een oude molensteen ligt nog voor de deur. In de zomer is dit een geliefd vakantieoord. Nu schijnt er helaas in de omgeving nergens meer sneeuw te liggen. We krijgen onze kamers en brengen de koffers naar boven om daarna van een lekkere maaltijd te genieten. Voordat we naar bed gaan bekijken we het zwembadje en de sauna nog even.ezel

Zondag 7 januari:
Als ik wakker word regent het een klein beetje. Alleen op de tv is er sneeuw aanwezig. Na het ontbijt gaan we een stukje wandelen naar de Wolfgangsee. Daarna om 11 uur ski's en schoenen uitzoeken. Als iedereen zijn spullen in de bus heeft liggen, gaan we wandelen met een grote groep (22) richting St. Gilgen. We lopen door het bos en genieten van de natuur. Schapen staan in een hok en een ezel en een pony staan buiten. Als we weer terug zijn in het hotel, vermaken we ons in het zwembad, de sauna en ga ik nog even onder de zonnebank. Om half 7 zitten we aan het diner en daarna spelen we met zijn vijven nog een potje rummicub. Om kwart voor 11 lig ik in mijn bed.

onderwegMaandag 8 januari:
Om 8 uur sta ik op en zie dat er allemaal auto's voor de school tegenover het hotel staan. Kinderen worden weggebracht. Ik besluit even te gaan zwemmen en even na half 9 zit ik aan het ontbijt. De zon breekt al door en om half 10 vertrekken we naar de Postalm. Na een uur rijden, het laatste stuk met een mooi smal weggetje langlaufennaar boven, zijn we er. Er ligt sneeuw en er is een loipe van 5 km getrokken. We staan om half 11 op de latten voor de eerste ronde. Boven wordt de route steeds mooier en ook de zon is volop aanwezig. Alleen het laatste stukje weer terug naar de parkeerplaats, waar ook de skiliften zijn, is ijzig en onbegaanbaar. Om 12 uur nemen we hete chocolademelk met een stuk taart en zitten we te genieten van het zonnetje. Na een uurtje doen we de route nog een keer. Nu begint er echter een fris windje op te steken, maar eenmaal in de bossen hebben we daar geen last meer van. Als we om half 3 weim Weissen Rossler terug zijn, gaan we met de bus nog even naar St.Wolfgang, waar we het beroemde hotel "im Weissen Rüssel" staat. De kerk uit 1477 is ook een bezienswaardigheid. Hiervandaan heb je mooi uitzicht over de Wolfgangsee. Om 4 uur gaan we weer terug naar het hotel. Daar aangekomen lijkt iedereen wel op hetzelfde idee te zijn gekomen. Het is keidruk in het kleine zwembadje en in de sauna. Na het diner krijgen we een video van het Salzkammergut te zien. Voor we naar bed gaan zitten we nog gezellig te praten.

Dinsdag 9 januari:
op de bergHet regent zacht als ik wakker word. Ria uit de damesgroep is jarig. Zij zit op haar versierde stoel aan het ontbijt en pakt haar kadootjes uit. Na het ontbijt vertrekken we naar Tauplitz. Ook nu heeft Gerrit-Jan dus weer een bestemming gevonden waar sneeuw ligt. Dit keer is het een berg bij Bad Mittendorf. Dit schijnt, buiten de Postalm waar we gisteren waren, de enige plaats te zijn waar momenteel nog sneeuw ligt. Het is alleen wel 70 km rijden. Met een smalle weg gaan wat drinken onderwegwe de berg op. Boven gekomen gaan we met zijn vijven langlaufen. Er is een blauwe en een rode loipe. De blauwe route zit echter ook vol behoorlijke hellingen. Totaal is het een afstand van 11 km. Middenin de route nemen we een pauze in de Gasthof die we tegenkomen. Het is aardig mistig en het waait nog behoorlijk ook.  De loipe is echter uitstekend en we vermaken ons prima. Nadat we boven bij de Tauplitzlift II vier wandelaars uit onze bus tegenkomen, gaat het regenen. We volgen de route naar beneden. Ondertussen is het gaan gieten en drijfnat komen we bij de bus. We kunnen onze kleren zo ongeveer uitwringen. Helaas hebben we geen droge kleren bij ons.

                                    in de sneeuw

Beneden in Bad Mittendorf pikken we de rest van de groep, die daar door de chauffeur is heengebracht, op en rijden weer terug naar Abersee. Na een uur rijden zijn we weer bij het hotel, waar ik mijn natte kleren eindelijk uit kan trekken en te drogen hang. Na een kop soep begeef ik me naar het zwembad, waar ik lekker ga zwemmen en gebruik maak van de sauna, de infraroodcabine en ter afsluiting de zonnebank. Tijdens het eten zit Ria met een roze hoedje te genieten van haar verjaardag. Ze krijgt nog een pruik op met rastastaartjes en is klaar voor het uitje naar de pizzabar, die de groep gaat maken. Wij wandelen nog een rondje door het dorp. Het is gewoon warm buiten. Als we weer  terug zijn drinken en nog wat. De groep dames met Jac erbij komt weer Salzburgthuis en hebben reuze schik. Magda heeft nog gepaaldanst vertellen ze. Daarna gaan ook wij naar bed.

Woensdag 10 januari:
Voor 8 uur lig ik al in het zwembad. Het lijkt erop dat we deze week niet meer kunnen langlaufen. Na het ontbijt vertrekken we naar Salzburg.We bekijken de hele stad. Het zonnetje schijnt vandaag behoorlijk en om 3 uur gaan we weer terug naar Abersee, waar ik na een kopje koffie heerlijk ga zwemmen. In het zwembad komt ook een gezinnetje met 3 kinderen. De moeder en kinderen blijken uit Colombia te komen en de man is een Duitser. We hebben vanavond "Bauernbuffet, eten in het hotelwaar we heerlijk van smullen. Daarna komt Sep, de accordeonist, die een vrolijk deuntje speelt. Joop danst eerst met mij en daarna met alle andere vrouwen. De Colombiaanse vrouw met haar Duitse man sluiten zich bij ons aan, nadat Joop haar ten dans heeft gevraagd. Ook Jac, een paar echtparen en de vrouwengroep dansen er vrolijk op los. Nadat Sep om half 11 weggaat, wordt er nog verder gedanst op muziek van cd's. De stemming zit er goed in. Rond 12 uur gaat iedereen naar bed.

Donderdag 11 januari:
Voor kabelbaanhet eten ga ik eerst weer even zwemmen. Daarna anderhalf uur rijden naar Filzmoos, waar toch nog sneeuw ligt. Eerst proberen we beneden te langlaufen, maar daar is de sneeuw wel erg ijzig. Dan gaan we dus toch maar met de kabelbaan naar boven, waar we na wat gegeten te hebben in het zonnetje bergopwaarts gaan. Ook daar begint de sneeuw echter al ijzig te worden en het remmen gaat moeilijk. Als we weer bij de kabelbaan terug kop de berg in de zonomen zit de helft van het gezelschap lekker in het zonnetje te genieten. Rond half 4 gaan we met zijn allen weer met de kabelbaan naar beneden en om 4 uur rijden we weer richting hotel, waar we weer ons normale middagritueel in de vorm van een zwembad- en saunabezoek afhandelen. Dit keer eten we om 7 uur, omdat we later terug waren. Na het eten volgt de fakkelwandeling. Bernd, de hotelier, loopt voorop met zijn 2 dochtertjes en de kinderen van zijn broer. Het is een vrolijke bedoeling in een pikdonkere nacht. Halverwege de wandeling wordt snaps geschonken en daarna vervolgen we onze tocht. Iedereen gaat deze avond vroeg naar bed.

Vrijdag 12 januari:
Bad IsschlNa het opstaan en het zwemmen lekker ontbijten. We gaan de houtzagerij bij het hotel nog bekijken. Ze zijn daar net bezig om van dik hout planken te zagen. Daarna leveren we de ski's in en gaan we met de bus naar Hallstatt. Helaas regent het en gaan we weer terug naar Bad Ischl. Daar wordt het gelukkig droog en bekijken we het zomerverblijf van Sissi. We bekijken het plaatsje en winkelen nog wat. We zijn op tijd terug in het hotel, waar we onze koffers kunnen inpakken. Daarna maken we voor de laatste keer gebruik van het zwembad, de sauna, de infrarood cabine en de zonnebank. Na het eten zitten we gezellig bij de hotelier te praten. Net na 9 uur gaat Gerrit-Jan naar bed, om morgen fris te zijn om ons  weer veilig naar huis te brengen. Iedereen gaat niet zo heel laat naar zijn bed.

Zaterdag 13 januari:
Om 5 uur zitten we al aan het ontbijt en om half 6 rijden we, nadat Bernd afscheid van ons heeft genomen weg. De reis verloopt voorspoedig en om kwart over 8 ben ik weer thuis. Al met al was het een hele gezellige week. Het was een goed hotel, een leuke groep, een gezellig groepje langlaufers en dit alles onder leiding van een hele aardige buschauffeur. Er zijn veel emailadressen uitgewisseld en leuke contacten gelegd.