globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2007

Oostenrijk

Duitsland

Hemelvaart

Turkije/Kos

Brussel
Nederland                                                                      Hemelvaart

Donderdag 17 mei 2007:
Rond 10 uur komt Mark aan met de trein. Daarna stoppen we de fietsen in de camper en gaan op pad. Eerst regent het nog een beetje. Via de Gewandeweg nemen we in Empel het dijkje door oud-Empel, dan over de Maasboulevard, zodat we Den Bosch verder laten liggen. Over de sluis naar Engelen, Heusdendan weer verder langs de Maas, via Bokhoven, Hedikhuizen, Herpt, naar Heusden, waar we op de camperplaats gaan staan. Heusden is een mooi historisch vestingstadje. De camperplaats is op het Ravelijn, dat is een vijfhoekig versterkt eiland dat zich aan de buitenkant van de vestingmuur bevindt. In de jachthaven aan de andere kant van de wal ligt het vol met jachtjes. Na het eten lopen we over de stadswallen en door het stadje. Belle vindt het heerlijk om de eenden en zwanen weg te jagen in het water. Verderop liggen hele grote jachten. Er zijn 2 molens en ophaalbruggetjes. Alles is in stijl gehouden van Heusdenlantaarnpaal tot straatnaambordjes toe. In het centrum is kermis. Nu is het echter nog aardig rustig. Het weer wordt steeds mooier. Op een gegeven moment zitten we heerlijk in het zonnetje tussen de campers in. En dat terwijl ze een paar dagen geleden alleen nog maar regen en kou hadden voorspeld. Op de parkeerplaats is het ondertussen bomvol met gewone auto's. Met dit weer heeft iedereen duidelijk zin om eruit de zijn en de kermis is dus een gewillig uitje. Nadat we gegeten hebben, lopen we nog een keer over de kermis. Ondertussen is het al aardig druk geworden. Als we weer terug zijn Klaverjassen we nog een potje en daarna gaan we naar bed.

Vrijdag 18 mei:
op de dijkWe slapen eerst lekker uit. Het is de hele nacht droog geweest en nu is het bewolkt. Tegen 10 uur breekt de zon door. Om 11 uur rijden we verder over mooie kleine wegen via Heesbeen en Doeveren over de zomerdijk. Over een stuw en een sluisje naar Waalwijk. Daarna is het pomp in Geertruidenbergonmogelijk om langs de Maas te blijven en gaan we verder ten zuiden van de snelweg (A59). Via Sprang Capelle en Raamsdonkveer komen we in Geertruidenberg, waar we op de camperplaats gaan staan. Na het eten monteert Loek de kar voor Belle en gaan we fietsen. Eerst loopt Belle een stukje mee aan de veer. Dan gaat ze in de kar verder mee. Via Drimmelen komen we op de dijk langs de Maas, waar we tussen de schapen fietsen. Hier kan Belle hele stukken, waar geen schapen lopen, los meerennen. Via Hoge Zwaluwe en Made maken we een rondje van 35 km. Na het eten lopen we nog een rondje door Geertruidenberg. Dit is net als Heusden een vestingsstadje. Voor de kerk is een brede straat met kasseien met aan weerszijden een dubbele rij bomen. Er staan oude panden en meerdere waterpompen. Ook zijn er enkele winkeltjes. Als we bij de campers terug komen, staan er inmiddels 8 campers en later komt er nog een Duits busje bij. Het is de hele dag redelijk bewolkt geweest en de wind werd aardig hard, maar was wel lekker warm. 's Avonds gaan we weer Klaverjassen.

Zaterdag 19 mei:
Vannacht heeft het om 2 uur geregend. Als we wakde pont in Brakelker worden schijnt de zon. We willen vandaag naar Gorinchem, waar we willen fietsen. Om 10 uur vertrekken we. Als we over de brug zijn gaan we de snelweg af, dan verder via Dussen, over de dijk (Provinciale weg), waarover een leuk smal weggetje loopt, naar Almkerk. Daarna via Uppel de snelweg weer op (oprit 23) naar Gorinchem. Het lijkt wel of het nationale snoeidag is, veel mensen langs de weg zijn hun haag aan het snoeien. In Gorinchem nemen we de camperplaats aan de Merwede. WLoevesteine gaan nu eerst stad in en boodschappen doen. We kopen nog wat leuks en verder zorgen we dat we iets te eten in huis hebben. Mark heeft veel last van zijn hooikoorts. Na het eten gaan we fietsen. We nemen de Waaldijk via Dalem en Vuren, dan met de pont naar Brakel. Er komt een raderboot langs als we aan de overkant zijn. Het wordt steeds zonniger. Over de dijk fietsen we nu aan de andere kant van de Waal tussen de schapen naar slot Loevestein. Langs het fietspad ligt een gewond lam. Verderop melden we dit bij een boerderij, zodat zij de eigenaar kunnen waarschuwen. Dan komen we bij Loevestein. Dit is een Middeleeuws Kasteel, dat op het punt Gorinchemstaat waar Maas en Waal bij elkaar komen. Vroeger werd hier tol geheven. Later werd het als gevangenis gebruikt en is Hugo de Groot in 1621 uit Loevestein in zijn boekenkist ontsnapt. Op dit moment komt er een limousine aan met bruidspaar. Wij kijken even rond en nemen de laatste voet/fietsveer via Vuren, Woudrichem terug naar Gorinchem. We komen bij de parkeerplaats aan, waar onze campers staan. We hebben in totaal 19 km gefietst vandaag en zijn rond 6 uur weer terug. Het was een afwisselend tochtje. Na het eten lopen we nog een rondje langs de Waal en door Gorinchem en tot slot Klaverjassen we nog een keertje.

Zondag 20 mei:
Neerijnen vanaf de dijkHet is heerlijk weer, de zon schijnt al. Na het ontbijt rijden we over de dijk via Dalem en Vuren naar Herwijnen. Het is nu een stuk drukker met fietsers op de dijk dan gisteren. Het is zondag en de zon schijnt meer dan gisteren. Via Kerkeneind, waar we 2 ooievaars in de wei zien zitten, gaan we verder. Na Boveneind zitten er hele groepen wilde ganzen bij het water. Dan komen we langs Haaften over de Waalbanddijk, langs Tuil, Waardenburg in Neerijnen. Hier parkeren we bij het oude stroomhuis en eten eerst een hapje. Dan wandelen we langs het gemeentehuis, door de bossen en over de dijk.  Tegen 2 uur gaan we elke onze eigen weg naar huis.