globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2007

Oostenrijk

Duitsland

Hemelvaart

Turkije/Kos

Brussel
Duitsland                                                                     Duitsland

Zaterdag 28 april 2007:
wandelen langs de Aa-see in BocholtLoek en Els hebben vannacht al bij ons voor de deur geslapen, zodat we op tijd kunnen vertrekken.
Rond 10 uur vertrekken we. De zon schijnt al heerlijk en via Grave, Cuijck en Gennep rijden we net na 11 uur Duitsland in. Voor Kevelaer komen we een heleboel oldtimers tegen. Als we in Bocholt aankomen is het inmiddels 32°C. We nemen de camperplaats aan de Aa-See, waar we een heerlijke wandeling om het meertje heen maken. Het is een soort recreatieplas en met dit mooie weer is het aardig druk. Later zitten we nog een hele poos buiten tot de wind het te fris maakt.

Zondag 29 april:
opkomende zon aan de Aa-see in BocholtTegen half 10 worden we wakker. Er staat een frisse wind, maar het zonnetje schijnt al. Na het ontbijt lopen Els en Loek een rondje met de hond. Wij blijven thuis, Mark vanwege zijn hooikoorts en ik vanwege mijn zere voeten. Om kwart over 11 gaan we verder via Borken, Coesfeld naar Billerbeck. Er staan gele koolzaadvelden in bloei. Verder bloeien er heel veel bomen en zien we verschillende vogels zoals een roofvogel (sperwer) en fazanten. In Havixbeck nemen we de camperplaats. Het blijft fris in de wind. Na het eten maken we een wandelingdoor het dorp en 's avonds spelen we een spelletje triominos.

stadhuis in MunsterMaandag 30 april:
Koninginnedag. Helaas merken we daar in Duitsland niks van. "De koningin"komt dit jaar nog wel in Den Bosch, dus vlakbij onze woonplaats, maar wij zijn (dom genoeg) niet thuis dus.
We gaan eerst naar Münster, waar het gezellig druk is. Münster de Dom in Munsteris van oudsher een Hanzestad en er is een universiteit. We bekijken we de dom op de domplaats en de vele andere kerken. Het Laatgotische stadhuis dat uit de 14e eeuw dateert heeft een bijzonder hoge voorgevel. In 1648 werd hier de "Vrede van Münster" ondertekend.
Daarna gaan we op zoek naar een supermarkt en een sanistation. Morgen zijn in Duitsland de winkels gesloten vanwege de nationale feestdag 1 mei (dag van de arbeid). Inmiddels is het 23°C en lekker zonnig. In Warendorf nemen we de camperplaats bij de Emssee. Na het eten lopen we een rondje om het meer en door Warendorf. Ook hier staan mooie kerkjes en oude panden. Om 9 uur zijn we weer terug bij de campers. We kletsen nog wat na en drinken wat voordat we naar bed gaan.

Dinsdag 1 mei:
Het zonnetje is alweer paarraat als we opstaan. Na het ontbijt neem ik een voetenbadje, want we hebben gisteren toch aardig wat gelopen en nu begin ik mijn peesontsteking toch wel te voelen. Els en Loek maken een wandelingetje met Belle, terwijl ik bekijk waar we heen kunnen gaan. Vandaag wordt het verder in noordelijke richting via Dissen naar Melle. We zetten hier in een groot asperge-gebied. Overal staan borden dat er "spergel" te koop zijn. In Glandorf zijn ze 1 mei aan het vieren. Mittellandkanal bij Bad EssenJongeren komen nu al uit de kroeg en mensen fietsen met een boomtak ter ere van de lente aan het stuur op hun fiets. Overal lopen mensen met bolderwagens gevuld met bier en frisdrank de natuur in. Dat is hier traditie tijdens de dag van de arbeid. Vroeger gebeurde dat meer in familieverband, nu zie je ook hele groepen jongeren lopen. Bij Dissen komen we door het Teuteburgerwald. In Bad Essen is het gezellig druk. Er wordt muziek gemaakt en gedanst bij het toeristenbureau. Wij gaan op de camperplaats staan. Daar genieten we heerlijk met een boekje van de zon. Na de afwas wandelen we langs het Mittellandkanal naar Bad Essen en rond half 10 zijn we weer terug op de camperplaats.

Woensdag 2 mei:
Via binnenwegen langs Bramsche en Recke komen we in Rheine, waar we een wkasteel Bad Bentheimandeling maken door het stadtpark. Daarna gaan we door naar Bad Bentheim. Hier is het kasteel Bentheim dat al in 1116 bestond. Onderaan de burcht nemen we de camperplaats. Er staan al behoorlijk wat campers en de afgelopen dagen is er een riddertoernooi geweest zien we. Helaas hebben wij dit dus gemist, maar je kunt niet alles weten als je niet overal naar informeert. Het enige wat er nog van te zien is, zijn 2 vrachtwagens met paarden die nog op de parkeerplaats staan. s Avonds lopen wij naar het slot, door het kleine stadje en door het park. Daar komen we een hond tegen waar Belle mee gaat ravotten. Ook komt ze even later weer kletsnat terug. Geen enkele vijver of plas is veilig voor haar. Zodra de temperatuur het toelaat gaat ze zwemmen. Als we terug zijn doen we nog een spelletje Yathzee, wat Mark glansrijk wint.

Donderdag 3 mei:
oldtimer in RhenenEerst brood halen. Het is nog bewolkt en koud. Na het ontbijt gaan we de grens over. Vandaag gaan Els en Loek naar huis, wij blijven nog een nacht langer onderweg. Om 10 over 11 rijden we Nederland in. Net voorbij Oldenzaal tanken we diesel, die hier een stuk goedkoper is dan in Duitsland. Ondertussen schijnondergaande zon in Rhenent de zon alweer lekker. Via Hengelo en Goor gaan we richting Zutphen. We maken nog een wandeling in de bossen en dan scheiden onze wegen zich. Wij gaan verder naar Rhenen, waar we de camperplaats nemen. We genieten heerlijk van het zonnetje. Er komt aardig wat jeugd langs. Na het eten komt er nog een hele kleine oldtimer aangereden en er staat verderop een dikke Lamborghini (LM 002). Het is mooi weer om ballon te varen, want we zien er een heleboel in de lucht.

Vrijdag 4 mei:
Eerst heerlijk uitslapen. De zon schijnt alweer. Tegen 11 uur rijden we weg. Via de Prins Alexanderbrug en het pontje bij Lith komen we weer thuis.