globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2006

Oostenrijk

Meivakantie

Frankrijk

Kenia
Oostenrijk                                                                     Oostenrijk

Zaterdag 7 januari 2006:
's Morgens vroeg in Oss vertrekken. In Beek zijn Sonja en Dirk al klaar met koffie drinken als onze bus als laatste aankomt. Het is een lange reis naar Krakauebene in Steiermark. De groep bestaat uit 43 personen. Gelukkig eten we onderweg, maar we komen na wat gezoek op het laatst net voor 12 uur bij hotel Stigenwirth. Wij moeten naar de dependance, wat enig hals en been breek met zich meebrengt. De weg naar boven is nogal glad en loopt aardig omhoog.

Zondag 8 januari:
hotel StigenwirtHet hotel ligt in een rustige omgeving. Het plaatje bestaat uit enkele huizen. Onder het hotel is een winkeltje waar echt alles te koop is. Verder is er een sauna, solarium en een overdekt zwembad. Vandaag beginnen we na het ontbijt met het uitzoeken van de ski's. Daarna vertrekken we naar het Krakautal om daar onze eerste sportieve prestaties te gaan neerzetten. We nemen de rode loipe en maken zo een aardig rondje op de ski's. Er is een langlaufleraar aanwezig voor degene die daar gebruik van willen maken. De zon is er de hele tijd bij en er ligt genoeg sneeuw. 's Middags wandelen we met de vrouw van de hotelier door de omgeving. 's avonds na het diner gaan we nog een spelletje spelen tot we ons bed op gaan zoeken.

Maandag 9 januari:
KrakauebeneVandaag naar Radstadt, waar we de Tauernloipe nemen nadat we even wat gegeten en gedronken hebben. Het zonnetje schijnt ook vandaag weer vrolijk en zo kunnen we optimaal langlaufen. De omgeving is hartstikke mooi.  De bomen zijn mooi wit en de sneeuw glinstert alsof er allemaal diamantjes in liggen. Als we in het hotel terug komen krijgen we weer ons dagelijkse kopje koffie of thee, waarna we naar onze kamers gaan om te douchen.

Dinsdag 10 januari:
Vandaag gaan we naar Klagenfurt, waar we de gelegenheid hebben om te winkelen. De heenreis voert ons door de mooie omgeving, waar we een uitgebreide toelichting over krijgen door de reisleidster, de schoonmoeder van de hotelier. 's Avonds, na het diner, is er een fakkelwandeling met glühwein na.

Woensdag 11 januari:
We gaan na een mooie busrit langlaufen bij de Prebersee. Er zijn echter weinig mooie loipen getrokken, die we goed kunnen nemen. Wel maken we een rondje over de See en we kijken of we ergens anders omhoog kunnen. Dit valt echter zwaar tegen. Gelukkig schijnt het zonnetje volop en is er lekkere warme chocolademelk te koop, waar we ons tegoed aan doen. Als we weer in het hotel zijn gaan we nog even in het overdekte zwembad zwemmen. 's Avonds is er de bingoavond.

langs de loipeDonderdag 12 januari:
Vandaag langlaufen bij de Turracher Höhe. Dit is niet ver van het hotel. We gaan eerst een mooie route waar een helling van 15 % naar beneden inzit.  Het eerste stuk voort veelal door de schaduw, waar het wel erg koud is. De rijp hangt overal aan de bomen, wat de omgeving bijzonder mooi maakt. Daarna maakt het zonnetje ons gelukkig weer helemaal warm. 's Middags nemen we met zijn drieën de loipe omhoog. Deze gaat eerst de hele tijd omhoog en vervolgens alleen maar omlaag. Best wel vermoeiend dus. Vanavond hebben we de dansavond.  Een oudere man met accordeon en leren broek speelt een aardig deuntje, waar lekker op gedanst wordt. Als hij vertrekt komt er nog muziek uit de jukebox die er staat. We zijn nog lang niet moe. Later gaan we met zijn vijven via de bovenuitgang via de berg naar het bijgebouw terug. Louis gooit nog een sneeuwbal naar het raam van een vrouwtje uit Roosendaal en die zwaait dan naar ons.

KrakautalVrijdag 13 januari:
Vandaag vanaf het hotel langlaufen. We raken de weg een beetje kwijt en komen op de rode route uit i.p.v. op de blauwe , die Sonja graag wilde proberen. Ik ga langlaufen en zij gaat dus maar lopen. Er zitten best wel lekkere afdalingen in en het zonnetje maakt het aangenaam. 's Middags krijgen we in de keuken een cursus Apfelstrudelbakken. Deze krijgen we 's avonds als toetje bij het Steierisches diner.

Zaterdag 14 januari:
Vannacht om 3 uur op om om 4 uur weer richting huis te gaan. Als we vertrekken is het 17˚onder nul en krijgt Gerard, de buschauffeur de bus ook niet warm. Onder ons van Anita geleende dekentje houden we het echter wel vol. Het is net als op de heenreis een lange rit. Na het eten in Beek brengt de bus ons weer naar Oss, waar Louis, Ria en ik rond half 8 afgezet worden.