globe                   
                              
Globetrotters

Copyright ©  and Webdesign 2010 J.J.V.

Home

Omhoog

2006

Oostenrijk

Meivakantie

Frankrijk

Kenia
Nederland                                                                     Meivakantie

Zondag 30 april 2006:
Loek en Els zijn al in Oss met hun camper en het weer is droog. Voor 10 uur rijden we weg. Bij de rondweg van Den Bosch gaan we rond de plas, achter de Mc. Donalds wandelen. Belle en de jonge gansjesBelle, de 8 maanden oude hond van Els en Loek, heeft veel beweging nodig en het weer is nu ook mooi. Onderweg staan de fruitbomen prachtig in bloei. Rond half 1 zijn we in Geldermalsen op de camperplaats. Hier sta je langs de Linge, gelijk bij het centrum en de supermarkten. Verder is er een park, waar je kunt wandelen. De ganzen zwemmen met hun jongen en Belle vindt het maar wat interessant om alles te bekijken.

Maandag 1 mei:
Het is betrokken vandaag. Eerst doen we boodschappen bij de Lidl. Daarna gaan we verder. Via de Utrechtse Heuvelrug gaan we uiteindelijk naar Bunnik, waar we bij camping De Boomgaard vooraan op de camperplaats kunnen staan. Ondertussen regent het behoorlijk. Morgen wordt het beter weer, als we de verwachtingen mogen geloven. We drinken bij Els en Loek koffie en kletsen nog wat voor we gaan slapen.

LarenDinsdag 2 mei:
We douchen lekker en legen de wc's. Dan gaan we via Soest, Baarn naar Laren. We staan daar op de camperplaats bij het sportcomplex, tegen de bossen aan. We gaan hier heerlijk wandelen. Het zonnetje schijnt vandaag lekker en we genieten ervan. Laren is het oudste dorp in het Gooi, met in het hart de oude Brink. Na onze avondwandeling wordt het wat frisser en gaan we naar binnen.

Woensdag 3 mei:
Eerst gaan we naar Lelystad, waar we om 10 uur moeten zijn. We brengen ook een bezoek aan Bataviastad, maar Belle mag daar niet mee naar binnen. Dus we blijven er niet lang. Dan gaan we via Almere naar Naarden, waar we op de camperplaats voor Naarden vestingNaarden - Vesting blijven overnachten. De zon schijnt vandaag fel. We wandelen rondom de vesting en later ook nog midden door het oudste stadje van het Gooi. Naarden is een van de gaafste verdedigingswerken van Nederland. Als we van onze wandeling terug komen is de brandweer met een oefening bezig even verderop in de straat.  Dit verloopt echter niet vlot. Er moet iemand uit een auto worden bevrijd en dat duurt best lang.

Donderdag 4 mei:
Na het ontbijt maken we weer een wandeling. Na 1 uur en 20 minuten hebben we het hele rondje rond de vesting gemaakt. We zijn aardig opgehouden door alle honden die we tegen zijn gekomen. Na het eten gaan we weg. Via Houten gaan we naar Vianen, waar we bijna midden in het stadje op de camperplaats kunnen overnachten. Loek en Els zijn door gereden naar huis.  Wij blijven nog een nachtje langer weg. We lopen een rondje door de Voorstraat en gaan dan heerlijk naast de camper in het gras in de zon zitten. Het is net als gisteren zomers warm. Rond 5 uur kijken we naar de boten die de sluis van het Merwedekanaal in gaan. Dit kanaal loopt midden door Vianen heen. VianenOp de camperplaats stond een grote Duitse camper toen we hier kwamen. Later komen er nog een Nederlander en 2 Fransen bij. Het wordt dus nog druk.

Vrijdag 5 mei:
Het weer is nu bewolkt. Ook wij gaan vandaag naar huis. Later wordt het wel een stuk warmer en zonniger. Een mooie afsluiting van een gezellig weekje.